Gå til sidens hovedinnhold

Opdal klar til kamp

Håkon Opdal var Norges beste mot Kroatia. Nå er han klar for å ta opp kampen med Thomas Myhre.

STADION KANTRIADA (Nettavisen): Håkon Opdal var en av svært få nordmenn som kom fra kampen mot Kroatia med æren i behold. Nå sikter Brann-keeperen seg inn mot å bli Åge Hareides førstevalg i mål.

- Jeg har sagt tidligere at det tar tid å etablere seg som landslagskeeper, sier Opdal diplomatisk.

- Men det er bra for meg å prestere på dette nivået, understreker en fornøyd Håkon Opdal, og vet at han med kamper som denne snart vil være en reell trussel for Thomas Myhre i kampen om den norske keepertrøya.

Norges beste
For – mot Kroatia var Opdal god, faktisk meget god. En miss i feltarbeidet på en kroatisk corner var det eneste skikkelige trekket Brann-keeperen får for onsdagens innsats i det norske målet. Ellers var han sikker i feltet, på streken og ikke minst på tilbakespill og farlige markkrypere, og var ifølge Nettavisens Norges beste i onsdagens privatlandskamp.

Selv trekker Opdal spesielt frem det faktum at han ikke ga farlige returer på noen av lureskuddene på det ujevne underlaget i Rijeka.

- Det gjelder å være ekstra konsentrert når man spiller på en sånn bane, og det føler jeg gikk bra.

Sjanseløs på scoringene
De to kroatiske målene var han sjanseløs på.

- På det første så kommer det et hardt, lavt innlegg som dunkes inn fra kort hold.

- På det andre er jeg dekket, jeg ser sent skuddet som kommer fra 15-16 meter, og ballen ligger klistret i hjørnet.

Hareide-skryt
Åge Hareide var også enig i at Opdal hadde en god kamp.

- De fleste norske spillerne leverte langt under vanlig nivå.

- Bare Erik Hagen var veldig, veldig god, mens Brede (Hangeland) og Håkon (Opdal) også var gode, sa landslagstreneren om de norske spillernes innsats.

Han synes det er vanskelig å si hvor mye det skader Thomas at han ikke får spilletid i England, men håper å få sett mer på Charlton-spilleren før kvalifiseringskampene mot Bosnia og Tyrkia.

- Jeg håper å få sett nærmere på Thomas (Myhre) på landslagsoppholdet i Manchester i begynnelsen av mars. Han har aldri spilt seg ut av landslaget, men samtidig har Håkon Opdal spilt godt i de to kampene han har stått, sier landslagssjefen om den hyggelige keepervalgproblematikken.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai