Gå til sidens hovedinnhold

- Opdal snart på landslaget

- Fortsetter Håkon Opdal å spille bra i eliteserien, kommer han snart med i landslagsdiskusjonen, mener keeperkjempen Erik Thorstvedt.

Den tidligere landslagskeeperen har latt seg imponere over Opdal denne sesongen. I løpet av den begredelige høstsesongen har oddingen stått frem som en av Branns beste spillere.

- Få ned feilprosenten
- Jeg var litt skeptisk til Opdal i noen Royal League-kamper i vinter fordi det virket som om han hadde litt lav selvtillit. Men jeg må si han har vært bra og blitt mye mer stabil nå. Han har alle forutsetninger for å lykkes, sier Thorstvedt til ibergen.no.

Den tidligere Spurs-keeperen er klar på hva som må til for at Opdal skal ta steget opp på landslaget.

- Håkon må bare fortsette å spille bra for Brann. Også må han få ned feilprosenten. For det er gjerne sånn at han gjør en blemme hver fjerde eller femte kamp og det er ikke bra å få sånn stempel, sier han.

Thorstvedt mener at så lenge en keeper holder et høyt nivå i eliteserien, tar det ikke lang tid før han er i landslagsdiskusjonen.

- Det er fordi det er så mange utlendinger som står i mål i eliteserien. Det hemmer utviklingen til norske keepere, sier han.

Erfaring
Flere stilte spørsmålstegn ved hvorfor Åge Hareide valgte å hente inn reservekeeperen på Odd, Erik Holtan, til kampene mot Slovenia og Skottland framfor å satse på yngre krefter.

- Det tror jeg har med erfaring å gjøre, sier Thorstvedt. - Spesielt til en så tøff bortekamp som mot Slovenia er det vikitg å ha en med erfaring fra sånne kamper.

- Men hvem synes du er den beste keeperen i eliteserien?

- Arason og Al-Habsi, kommer det kontant.

Thorstvedt mener også at Espen Johnsen og Håkon Opdal er de keeperne i Norge som har størst sjanse til å komme med på landslaget.

- Johnsen er litt preget av at Rosenborg sliter for tiden, men han har vist potensiale. Opdal ligger nok bak der igjen, avslutter han.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker