*Nettavisen* Sport.

Opp- og nedtur for Ljøkelsøy

Mandag fikk hoppgutta seg bokstavelig talt en nedtur – i alpinbakken. Resten av hoppuka skal bli en norsk opptur.

02.01.06 14:56

- Vi har storkosa oss med slalåm i dag. Om det gir seg positive utslag, kan bare tida vise. Men alle tinga vi gjør, gjør vi for å prestere bedre i hoppbakken, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Nettavisen.

De to første rennene i den tysk-østerrikske hoppuka har vært positiv for Roar Ljøkelsøy. For de andre norske hopperne har innsats variert fra godkjent til direkte svak.

Søndag reiste Sigurd Pettersen og Daniel Forfang hjem for å trene etter skuffende hopping. Mandag ettermiddag slutter Anders Bardal og Henning Stensrud seg til den norske troppen. Tirsdag hopper de kvalifisering til det tredje rennet, i Bergisel-bakken i Innsbruck.

Usikker på nykommerne
Clas Brede Bråthen er usikker på hva han kan forvente av nykommerne.

- Resultatmessig forventer jeg ingenting. Men jeg forventer at de presterer på det stabilt gode nivået de har gjort i kontinentalcupen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hvor stor er forskjellen på kontinentalcup og verdenscup?

- Vanskelig å si, men plasseringer blant de 20 beste bør være innen rekkevidde.

- Hvordan kler Bergisel-bakken de norske hopperne?

- Det ble i hvert fall norsk seier sist det var VM her.

- Roger Ruud er her
- Men Per Bergerud stiller kanskje ikke til start tirsdag?

- Nei, men Roger Ruud er her nede. Det er mulig vi melder på ham, spøker Bråthen – og røper med det at humøret er som det skal være, til tross for variable resultater.

Hoppsjefen tror både Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl kan melde seg på med topplasseringer når som helst. Men i sammendraget blir uansett Roar Ljøkelsøy enslig norsk svale i toppe. Clas Brede Bråthen tror orkdalingen kan gå helt til topps.

Ljøkelsøy kan vinne
- Selvfølgelig kan han det. Og en ting er i hvert fall helt sikkert, og det er at muligheten for norsk seier er betydelig større per i dag enn på samme tid i fjor.

Frem mot skiflygings-VM i Kulm om to uker og ikke minst OL i Torino, er Bråthen overbevist om at flere nordmenn enn Roar Ljøkelsøy vil være tilbake i toppsjiktet.

- Jeg føler meg helt trygg på at alle mann kommer til å hevde seg, fastslår han.

Den norske hopptroppen til OL blir neppe formelt klar før etter NM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag