RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opp- og nedturer!

Andreas Høivold fortsetter med sine pokerblogger fra Las Vegas.

Las Vegas – 4. juli (USAs nasjonaldag) 2007 – 11:00

Vanligvis har jeg kommet med en oppdatering etter hver øvelse, men denne gangen så var jeg så skuffet etter spillet i den første, at jeg ikke orket å skrive om det en gang! Dessuten var jeg trøtt som et dovendyr når jeg var ferdig med øvelsen som gikk i forgårs.

Vi får begynne for et par dager siden.

Øvelsen var Texas Hold’em no limit – mitt beste spill, i alle fall i turneringsform. I utgangspunktet var innkjøp $ 1.000 og vi begynte med 2.000 i chips. Men dette var en rebuy-øvelse, og da koster det normalt sett mye mer! I fjor var denne øvelsen den første jeg spilte i WSOP. Jeg startet på bord med Daniel Negreanu som brukte vanvittige $ 48.000 på denne øvelsen! Jeg brukte da $ 1.000 (fordi jeg var på et litt annet budsjett den gangen). Han vant ingenting og jeg fikk ”trøstepremie” på $ 4.600. Den gang var jeg fornøyd med å komme i pengene (noe jeg fortsatt alltid har som mål når jeg starter en turnering). Forventningene var derfor store før årets øvelse!

Bordet jeg begynte på likte jeg godt. Vi var bare 7 stykker til å starte med da noen var sit-out. Jeg var trolig yngst på bordet! Det har jeg aldri vært før i noen turnering. Ikke i nærheten en gang! Jeg hadde tatt en rebuy med en gang slik at jeg startet med 4.000 i chips. Det samme gjorde omtrent halvparten av de på bordet. Jeg spilte ganske mye fra start og vant en god del potter.

Første viktige pott kom på level 1 (blinder 25/50). Jeg har A-8 i hjerter og høyner til 150. Jeg får syn av han på knappen (som har tatt rebuy). Floppen kommer småpene A-A-J. Jeg byr ut 300 og får syn. Bra! Turn kommer en ny A. Jippi! Bingo! Jeg velger å spille litt lurt da han jeg spiller mot er en ganske dårlig spiller som ikke kaster lett og som i tillegg byr ut hvis han ser svakhet. Derfor checker jeg. Fisken biter på kroken og byr ut 600. Mange ville nok valgt å bare syne her, men har jeg først fått fisken på kroken så vil jeg også få mest mulig ut av den! Jeg limithøyner til 1.200 (noe som mange bruker som bløff, så det må ikke bety stor styrke). Han caller og jeg har allerede fått mer ut av potten enn jeg kunne håpe på. River er en 4-er. Jeg byr 1.800 i front og får syn. Tralala! Nå spiller jeg på nesten 8.000 og alt er fryd og gammen.

Etter dette skjer det veldig lite frem til rebuy-perioden er over. Det er bare mange små potter og lite skjer. Jeg går til pause med 9.300 i chips og er ganske fornøyd.

Etter pause så jobber jeg jevnt og trutt. Det begynner å ryke folk ut fra bordet, spesielt i setet etter meg. Nr. 3 som kommer inn i setet er T.J. Cloutier, en av de mest kjente pokerspillerne her over. Han satt i setet i en time før han røyk med flushe- og hulledrag mot en annen med bedre flushedrag. Han som kom inn i setet er ikke så mye mindre kjent, nemlig Chris ”Jesus” Ferguson. Begge disse har spilt inn over $ 5.000.000 i turneringer i sin karriere! Chris Ferguson satt bare i omtrent en halv time før han ble dratt ut av bordets store fisk (eller all-in-fisken, som jeg kalte han). Ferguson hadde A-A og høyner etter to syn til 1.200 på blinder 100/200. Han får to syn. Han har planer om å check-raise og checker i front på floppen Q-8-4. Han etter byr 1.000 og all-in-fisken går all-in (for en overraskelse) med rundt 20.000. Ferguson tenker lenge før han caller inn sine siste 11.000. Han som startet med å by kaster fort. Fisken viser opp Q-2 i spar. Turn er spar 8 som gir flere outs da det var en spar i floppen. River 2 sender Jesus til de evige jaktmarker!

I mellomtiden har jeg spilt meg opp til ca. 12.000 uten å ha vært i noen store potter. I ”dødens sete” etter meg hadde det kommet inn en slitsom fyr av asiatisk opprinnelse (i alle fatt etnisk). Han sa ikke mye, men høynet ofte – også når det var høyninger før han! Sånne folk er slitsomme! Gode spillere er noe dritt å ha til venstre for seg.

Blindemne er 150/300 da jeg møter denne aktive spilleren i en pott. Jeg har A-Q i spar og høyner i sen posisjon til 900. Han høynet ofte veldig mye og da han gikk til 4.500 så rehøynet jeg all-in og fikk blikksyn. Auda! Han har K-K og jeg sliter. Men for en gangs skyld skulle jeg være heldig! Jeg traff et ess og doblet opp til ca. 23.000. Puh!

Etter dette tapte jeg noen potter der jeg måtte kaste etter flopp. Blant annet valgte jeg å kaste A-A etter flopp 8-9-10 med to hjerter etter reraise. Det kunne godt være jeg ledet, men jeg vil ikke satse for mye uten å være sikker. Grunnen til dette var at jeg følte meg som en bedre spiller enn de andre. Da skal man, i alle fall etter min mening, kaste slike hender. Det vil komme nye sjanser!

Og ny sjanse skulle jeg få. Jeg spilte på ca. 19.000 i chips da det var 6 limpere før meg. Jeg har Q-4 i spar og hiver meg med. Floppen kommer A-10-9 med to spar. Spennende! Det er check frem til all-in-fisken som gjør det lite bra trekket å gå all-in igjen. Jeg syner lett! Han har 10-9 og har floppet to par. Han får ikke hjelp og jeg spiller på 39.000 chips!

Nå hadde Andreas mye chips! Det liker han! Han spilte veldig aktivt i en periode og traff ganske bra. Det var ikke mange spesielle pottene, men mange, mange små og middels store.

Jeg kom meg opp til 70.000 i chips uten å ha en showdown! Det tok riktignok noen timer, men det var veldig gøy og jeg spilte bra poker. Så kom Marc Karam på bordet. Heldigvis på riktig side av meg! Han er en veldig god turneringspiller, som jeg har stor respekt for. I første pott vi spiller sammen så høyner han i sen posisjon. Jeg går over han igjen og han kaster. Jeg viser opp J-J for å vise at jeg ikke bløffer da jeg ikke vil krige for mye med han.

Neste pott jeg spiller mot han går på samme måte til å begynne med. Han høyner i sen posisjon og jeg er i lilleblind. Jeg har 4-4 og velger å høyne over Marc igjen. Floppen kommer K-K-5 og jeg byr ut rundt 8.400 når Marc har rundt 15.000 igjen. Et bud som han ikke kan syne – han må kaste eller gå all-in. Han tenker LENGE! Og han kaster! Puh! Han sa etterpå at han angret på kastet da han trodde hans 8-8 var best. Mer puh!

Etter litt tid så spiller jeg enda en pott mot Marc. Det er to limpere før Marc som også limper inn. Jeg ser ned på to røde tiere og høyner. To betaler for å se floppen, som kommer nydelige 10-8-2 med to spar. Det er check til meg som byr 4.800. En kaster seg før Marc går all-in. Jeg blikksyner selvsagt! Marc har vært uheldig! Han har 2-2 på hånden og er halvdød. Etter turn og river er han heldød. R.I.P. Marc Karam! Jeg regner med at vi møtes igjen rundt filten!

Ikke lenge etter bytter jeg bord. Mens jeg ennå holder på å stable chips etter flyttingen så høyner David Williams til 1.800 på blinder 300/600 og ante 50. Jeg ser ned på Q-Q og vil egentlig ha fold, så jeg høyner til 8.000. Williams syner! Hmm? Rart å syne her. Floppen kommer 7-J-A med to kløver. Williams checker og jeg byr 11.000. Han syner. Auda! Turn er en hjerter 4. Han checker igjen. Jeg har sett han spille før, og vet at han ville spilt med aktivt med treff. Men hva kan han syne med før flopp uten å ha treff? Jeg velger å by ut igjen – denne gangen 16.000. Han syner igjen! På river kommer kløver 10. Auda. Han checker igjen og jeg blir veldig i tvil. Han har bare 16.000 bak og dum som jeg er så går jeg all-in. Her burde jeg ha checket! Jeg får syn av bedre hender hver dag i uken! Og jeg hadde spart ca. 15.000 på det. Williams synte og viste opp 5-6 i kløver. Litt småstygt, spesielt preflopp! Jeg var nå nede i ca. 33.000, bare litt over snittet. David Williams er forresten også på listen over dem som har spilt inn over $ 5.000.000!

Jeg gikk på at par smeller til og var nede på 27.000 da jeg fikk A-A i lilleblind. Knappen høyner til 2.100 og jeg går til 6.600 på blinder 400/800 med 100 i ante. Han syner. Floppen kommer Q-9-8 med to kløver. Farlig! Jeg byr ut 9.600 og han går all-in. Jeg tenker i to sekunder og syner da det luktet drag lang vei. Og drag hadde han! Han satt med A-10 i kløver! Skummelt! Men esseparet sto helt inn og jeg spilte på nesten 55.000 igjen.

Jeg spiller meg opp til ca. 80.000 uten å ha showdown når jeg gjør en stygg feil. En i cut-off som har spilt altfor mange potter høyner til 4.800 på blinder 800/1600. Williams og en annen syner. Jeg har A-J og vet at jeg er foran Williams og han andre. Førstemann kan ha hva som helst, så jeg smeller til med 40.000 høyning som jeg tror er mer en det han som snakker først har. Han har stablet chipsene litt rart og sitter med 65.000 totalt! Han går all-in og jeg må syne. Dessverre så har han K-K og jeg sliter. Jeg flopper en A og håper på å være heldig. Det kommer to hjerter og han andre har hjerter konge så jeg er livredd for hjerter på turn. Den kommer ruter 8 og jeg må unngå et av to kort på river. Men nei! K på river og jeg taper monsterpotten på ca. 150.000!

TILT! Jeg får etter to hender A-J i ruter og går all-in med 15.000. Jeg møter 6-6 og A-K. Flopp J-4-5! Håp! Men kun for en kort tid. Det kommer runner-runner spar og Williams vinner potten med flush.

Jeg var sint! Mest på meg selv (egentlig bare på meg selv). Møkkaspill på slutten og møkkariver! Hadde jeg vunnet den store potten hadde jeg trolig vært på topp 3 i hele turneringen.

I stedet måtte jeg bort å registrere meg til 1.500 fixed limit shootout. Jeg er ikke så flink i fixed så dette så jeg ikke helt lyst på¿

Men det skulle gå bedre enn forventet i denne turneringen. Etter å ha spilt i 5-6 timer var vi fire igjen. En svenske (Anders Henriksson, braceletvinner fra i fjor) satt med halvparten av chipsene og spilte kanonbra. Det så ikke bra ut for oss andre.

Etter en halv times spilling til var vi to igjen. Svensken hadde 21.000 og jeg 9.000 når vi begynte å spille heads-up. Jeg visste han var god, så jeg bestemte meg for å spille knallhardt. Det gjorde jeg og jeg fikk også en del gode kort. Hver gang kortene var gode så viste jeg, og hver gang de var dårlige eller jeg bløffet så viste jeg ikke. Denne strategien fungerte!

Det tok ikke lang tid før jeg fikk mest chips og da han hadde rundt 10.000 igjen så fikk jeg Q-10 i ruter på knappen. Jeg høynet og han høynet over meg igjen. Floppen kom 3-6-7 og han byr. Jeg syner. På turn 9 så byr han igjen. Jeg høyner og han viser oppgitt opp K-Q. Da klarer jeg ikke å holde meg og viser opp mine Q-10. Han griner litt og vi går til pause.

Etter pause så spiler jeg han opp. Han har til sist bare 1.575 i chips da han velger å høyne seg all-in preflopp. Det er jeg med på med mine 9-10. Han har Q-10 og jeg sliter. Han treffer sin Q, men jeg får straight og er videre til neste runde!

Dette er jeg veldig godt fornøyd med da fixed limit hold’em nok er mitt svakeste spill.

Neste runde skulle vel understreke dette. Jeg vet ikke om det bare var dårlig spill, eller om det var mest uflaks og uglid. Jeg slet mye til å begynne med. Jeg fikk lite til å stemme og var fort nede i 20.100 (vi startet med 30.000). Men et par potter før pause etter to timer gjorde at jeg kom meg opp til 34.000 før denne. Da var jeg godt fornøyd.

Men etter pausen var det bare natta!

Jeg fikk A-K, A-Q, A-J og A-10 fire hender på rad. Den ene gangen med A-K i ruter floppet jeg to ruter. Men til ingen hjelp! Jeg spilte dem kanskje for hardt, og tapte alle unntatt med A-J som jeg fikk kast rundt på. Et par runder senere høyner jeg med A-10 i spar. Det kommer Q-10-4 med to spar. Det er en treveis pott som blir STOR. På river ni kaster jeg etter bud og syn og spør om han ene har K-J. Det hadde han selvsagt! I spar! Hadde det kommet spar så hadde jeg vunnet potten på nesten 30.000.

I stedet var jeg nede i 6.000. Jeg måtte da inn siden blinder var 1000/2000. Hånden jeg gikk på med var A-10. Storeblind rehøynet og jeg fikk på pengene. Det var ingen grunn til å vente lenger. Jeg møtte A-K og fikk ingen hjelp. Ute var jeg!

I dag er det 4. juli her og det blir nok MYE fest! Det kan være det ikke kommer rapporter etter denne da den trolig vil gå i glemmeboken underveis.

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere