RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt av Mühlegg-bok

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): - Johann Mühlegg er uten troverdighet. Vi kan ikke ta ham seriøst, sier langrennssjef Bjørnar Håkensmoen etter at juksemakeren kommer med nye utbrudd mot Norge.

Ifølge VG skriver Mühlegg i sin nye biografi at Norge er det landet som har gjort mest for å skade ham. Han mener Norge jaktet på ham under hele Salt Lake City-OL – for at Norge skulle få flere gull, og vinne medaljekampen.

- Jeg er overrasket over selvtilliten til en person som er så uærlig. Men vi kan ikke ta ham seriøst. Han er tatt i doping, og uten troverdighet, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

- Og det skulle bare mangle at vi ikke skulle kjempe for de medaljene vi rettmessig vant, fortsetter han.

Ler
Mühlegg hevder at vitaminpiller, gode forberedelser og verdens beste smører var grunnen til at han smadret konkurrentene i Salt Lake City. Håkensmoen ler av påstanden.

- Man blir ikke tatt i doping ved å ha verdens beste smører. I så fall ville vi vært tatt mange ganger, sier han hoderystende.

Håkensmoen hevder at det aldri har vært personen Mühlegg Norge har vært etter.

- Men vi har alltid vært veldig klare overfor FIS og WADA om hva vi mener. Vi blir testet mest i verden. At en løper blir tatt er synd for langrenn, men en seier for antidoping. At han og de andre ble tatt var bra, sier Håkensmoen.

Og:

- Dette er noe alle idretter har måttet komme seg gjennom. Se for eksempel på sykling. Jeg er fornøyd med at langrenn har gått i bresjen for antidopingarbeidet.

Kjøper ikke boka
- Kommer du til å kjøpe boka.

- Nei!

- Kunne vært en bra science fiction..?

- Nei!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere