RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt over kollegaene

(foto: Bengt Dyrkorn)
Sist oppdatert:
Kurt-Asle Arvesen drømte om å feire sin nye CSC-kontrakt med etappeseier, men i stedet ble det et roteløp. - Nå er Tour'en over for meg, sukker han.

LE PUY (TV 2 Nettavisen): Torsdag kveld skrev Kurt-Asle Arvesen under en ny toårsavtale med CSC. Det danske laget ser Arvesen som en av de aller viktigste brikkene frem mot neste års Tour de Frace, hvor det store målet er sammenlagtseier til Ivan Basso.

Siste sjanse
To dager etter at romsdalingen ble snytt for etappeseieren i spurten i Revel, var han derfor ekstra motivert for å gjøre et nytt forsøk på den siste "ordinære" etappen.

Men Arvesen ble sittende i en åttemannsgruppe rundt to minutter bak bruddet på fire mann. Og da rytterne ikke greide å bli enige om å hente bruddet, ble det bare rot.

- Vi ble aldri enig om å samarbeide, og brukte all energien på å være uenig, i stedet for å tenke på de fire foran. Dermed ble det et roteløp, sukker en skuffet Kurt-Asle Arvesen.

- Det var flere av oss som hadde interesse av å kjøre, men det blir ikke 100 prosent når det er med ryttere som bare sitter på hjul. Og hvis vi hadde kjørt inn de som lå foran, hadde noen av de som satt på hjul slått kontra, og da hadde vi blitt sittende, sier Arvesen.

Frustrert
Til slutt trillet CSC-rytteren over mål som nummer seks, 2,45 etter etappevinner Guerini. På det minste var avstanden nede i 1,45. Da gjensto det rundt 45 kilometer, og det var tendenser til organisert kjøring blant forfølgerne. Det hele rant imidlertid ut i sanden, og en tydelig irritert Arvesen ristet oppgitt på hodet av kollegene.

- Jeg var veldig frustrert, for jeg fikk ikke samarbeidet til å gå. Men det er bare naturlig når en av rytterne har en kollega i bruddet foran, sier Arvesen.

Rytteren Arvesen sikter til er Bert Grabsch, som hadde Phonak-kollega Oscar Pereiro Sio med i bruddet. Grabsch gjorde det han kunne for å forstyrre opphentingen.

Tour'en over
Dermed ble det ingen etappeseier på nordmannen i dag heller. Lørdag er det tempospesialistene som skal konkurrere om etappeseieren, mens søndagens paradeetappe i Paris nok blir et oppgjør mellom spurterne.

- Nå gjenstår bare noen runder på Champs-Elysées, så stikker jeg. Tour'en er over nå, sier en skuffet Arvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere