Gå til sidens hovedinnhold

Oppgitt over Northug

Lukas Bauer innrømmer at han var sint på Petter Northug etter mandagens fellesstart i Tour de Ski.

Tsjekkeren er regjerende Tour-mester, men har i likhet med Norges største håp havnet bakpå i kampen om å stå først på toppen av alpinbakken i Val di Fiemme søndag. Bauer er nummer åtte sammenlagt – plassen bak Northug – etter fire etapper.

Mandag kapret tsjekkeren 25 bonussekunder, men Bauer tror det kunne blitt enda mer dersom han ikke hadde blitt stengt av sin norske konkurrent.

Var sint

– Jeg kunne ha samlet enda flere sekunder, men Petter krysset sporet mitt to ganger i bonusspurtene på skøytedelen, sier Bauer til fiscrosscountry.com – og innrømmer at han ble frustrert over nordmannens manøver.

– Jeg var litt sint på han. Etter målgang hadde jeg en diskusjon med han om det som skjedde, sier 33-åringen, uten å utdype nærmere hva som ble sagt.

Bauer er nesten to minutter bak ledende Dario Cologna i sammendaget – og innser at han trolig burde ha plukket enda flere bonussekunder mandag.

– Jeg forsøkte å dra nytte av bonusspurtene – og være der til rett tid. To ganger oppsto situasjonen med Northug. Jeg er i den situasjonen at jeg trenger hvert eneste sekund, sier han.

Les også: -Nå må dere gi Petter ro

Må sjanse
Etter tirsdagens fridag venter det nye harde etapper i Tour de Ski. Bauer vedkjenner at han trolig ikke kan regne med å redusere forspranget til Cologna på sprinten i Toblach.

Tsjekkeren må i stedet sette sin lit til de tre øvrige etappene som gjenstår.

– Jeg må ta en sjanse. Jeg stoler på etappen fra A til B pluss 20 kilometer klassisk og den siste bakken. Mye kan gjøres, men alt kan også være forgjeves, sier Bauer. (ANB)
HTML EMBED
Reklame

Her får du oversikt over alle salgene