*Nettavisen* Sport.

Oppgitt over Northug

Foto: Kallestad Gorm/Scanpix

Lukas Bauer innrømmer at han var sint på Petter Northug etter mandagens fellesstart i Tour de Ski.

04.01.11 14:39

Tsjekkeren er regjerende Tour-mester, men har i likhet med Norges største håp havnet bakpå i kampen om å stå først på toppen av alpinbakken i Val di Fiemme søndag. Bauer er nummer åtte sammenlagt – plassen bak Northug – etter fire etapper.

Mandag kapret tsjekkeren 25 bonussekunder, men Bauer tror det kunne blitt enda mer dersom han ikke hadde blitt stengt av sin norske konkurrent.

Var sint

– Jeg kunne ha samlet enda flere sekunder, men Petter krysset sporet mitt to ganger i bonusspurtene på skøytedelen, sier Bauer til fiscrosscountry.com – og innrømmer at han ble frustrert over nordmannens manøver.

– Jeg var litt sint på han. Etter målgang hadde jeg en diskusjon med han om det som skjedde, sier 33-åringen, uten å utdype nærmere hva som ble sagt.

Bauer er nesten to minutter bak ledende Dario Cologna i sammendaget – og innser at han trolig burde ha plukket enda flere bonussekunder mandag.

– Jeg forsøkte å dra nytte av bonusspurtene – og være der til rett tid. To ganger oppsto situasjonen med Northug. Jeg er i den situasjonen at jeg trenger hvert eneste sekund, sier han.

Les også: -Nå må dere gi Petter ro

Må sjanse
Etter tirsdagens fridag venter det nye harde etapper i Tour de Ski. Bauer vedkjenner at han trolig ikke kan regne med å redusere forspranget til Cologna på sprinten i Toblach.

Tsjekkeren må i stedet sette sin lit til de tre øvrige etappene som gjenstår.

– Jeg må ta en sjanse. Jeg stoler på etappen fra A til B pluss 20 kilometer klassisk og den siste bakken. Mye kan gjøres, men alt kan også være forgjeves, sier Bauer. (ANB)
HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag