RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt over ny lekkasje

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
FORNEBU (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Nils Johan Semb gjorde sitt beste for å ikke vise sin frustrasjon over at en ny lekkasje forstyrret forberedelsene til Spania-kampen. Men han klarte det ikke helt.

Dagen før kampen i Valencia ble Semb & co forstyrret av det voldsomme oppstyret rundt Dagbladets sak om at VG var ute etter å ”ta” Semb. Og tirsdag ble det meste forstyrret av nyheten om at fotballforbundet har tilbudt Åge Hareide jobben som Sembs etterfølger.

Lojal
Semb satt tydelig svært liten pris på at saken kom opp bare ett døgn før Norges viktigste landskamp på lenge.

- Jeg kunne sagt svært mye om at dette kommer opp nå, sa Semb og antydet klart at han var irritert. Likevel holdt han seg lojal og forsøker å konsentrere seg om oppgaven på banen.

- Jeg forstår at dere stiller spørsmålet. Men det viktigste for meg og laget er å ha fullt fokus på kampen. Den type støy som disse sakene er, må vi fortrenge, understreker Semb.
- Vil du si din mening om dette i andre fora enn her på en pressekonferanse?

- Hmm – som sagt: Dette kunne jeg sagt mye om, men ikke her og nå!

Toppfotballsjef Tore Krogstad i Fotballforbundet tok ingen selvkritikk på at Hareide-lekkasjen forstyrret landslagets oppladning.

- Vi har ikke gått ut med noen informasjon vi, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Fokus igjen
Semb har alltid pratet mye om å holde fokus på jobben som skal gjøres på banen, og tirsdag poengterte han hvorfor:

- Klarer ikke spillere og trenere å holde fokus rett på kampen, blir det negativt for den jobben de skal gjøre. På topp-topp-toppnivå i idrett er det marginale forskjeller på seier eller tap, sa Semb og indikerte en mikroskopisk åpning mellom tommel- og pekefinger.

Er det noe landslaget trenger onsdag, så er det å ha alle marginer med seg om storfavoritt Spania skal slås.

- Laget og planen er klar. Spania er favoritt, og vi må ha matchvinnere i begge ender av banen for å klare det. Kommer vi under med 1-0, er oppgaven likevel ikke umulig. Jeg har fortalt spillerne at de har denne ene sjansen, det er fire år til neste gang. Det er snakk om å gi alt i 90 minutter. Gjør de det og likevel taper, kan jeg ikke forlange mer, sier Semb.

- Er det din største prestasjon som trener hvis Norge slår ut Spania?

- Det der blir litt hypotetisk¿ Jeg håper du stiller meg det spørsmålet etter kampen! sa Semb med et stort smil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere