Gå til sidens hovedinnhold

Oppgitt Rooney kritisk til egen liga

Fredag skal Wayne Rooney lede laget sitt Derby i aksjon mot Luton. Det får den tidligere storscoreren til å reagere.

Rooney mener utøvernes helse settes på spill når det langfredag er klart for en full runde i engelske Championship fra klokken 16.00.

Serierunden spilles under 48 timer etter onsdagens VM-kvalifiseringskamper der også Championship-spillere er tilgjengelig for spill.

Rooney som har polske Kamil Jozwiak ute på landslagsoppdrag er oppgitt over at ligaledelsen har godtatt et slikt kampprogram.

- Det er interessant at ingen av Premier League-klubbene skal spille på langfredag. Jeg tror ikke de ville ha akseptert det, sier Rooney ifølge Daily Mail.

Les også: NFF har satt ny dato for eliteseriestart

Har et ansvar

Engelskmannen mener han har et ansvar om å ta vare på spillerne og det derfor blir svært vanskelig for ham å bruke en spiller som har vært i aksjon for et landslag under to døgn før fredagens seriekamp mot Luton.

Rooney mener serierunden burde ha blitt spilt på lørdag istedenfor fredag.

- Det hadde vært det fornuftige, sier Derby-manageren.

Engelskmannen forteller at han vet at det er tradisjon for å spille fotballkamper på langfredag, men at ligaledelsen burde ha tenkt over dagens situasjon med et svært tett kampprogram.

- Dette er noe vi må lære av med tanke på fremtiden fordi man utsetter spillerne som er i aksjon onsdag for å kunne skade seg hvis de spiller igjen fredag, forklarer Rooney.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Kjemper for å overleve

Derby befinner seg på 19. plass i Championship før fredagens serierunde - kun fem poeng foran Rotherham som ligger under nedrykksstreken.

Rooney og Derby går dermed en svært spennende tid i møte der målet er å overleve i den engelske førstedivisjonen.

Det er Norwich som leder ligaen suverent og er på god vei tilbake igjen til Premier League etter å ha tatt 83 poeng på 38 kamper. Watford følger på andreplass med 75 poeng før fredagens kamper.