*Nettavisen* Sport.

Opphevet Wigernæs-utestengelse

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opphevet onsdag utestengelsen av langrennsløperen Ine Wigernæs.

07.01.04 18:05

- Ine er kjempeglad etter å ha fått melding fra FIS om at hun kan starte i skirenn i dag og i tiden framover, sier Wigernæs’ advokat Gunnar-Martin Kjenner til NTB.

Setter punktum

FIS har vedtatt at Ine Wigernæs med umiddelbar virkning kan delta i alle skirenn hun er kvalifisert til å gå, både nasjonalt og internasjonalt.

Ine Wigernæs sier hun er meget glad for beslutning som er fattet, og at hun kan stille til start igjen med umiddelbar virkning.

FIS-vedtaket setter et endelig punktum for dopingsaken hun har vært trukket inn i siden mars i fjor.

Frifunnet

Ine Wigernæs ble 30. oktober 2003 enstemmig frifunnet av domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske komité (NIF), etter en såkalt realitetsprøvelse av saken. Domsutvalget fant at Wigernæs ikke kunne bebreides for å ha inntatt den oppgitte væskemengde kaffe (3 kopper) og cola.

Hormonlaboratoriet ved Aker Universitetssykehus fant at analyseresultatet var forenlig med oppgitt mengde kaffe og cola.

Avgjørelsen ble anket til appellutvalget i NIF, men saken ble deretter ensidig trukket 9. desember 2003 etter at appellutvalget hadde frifunnet syklisten Anita Valen i en tilnærmet identisk sak.

- Vi er ferdig med saken i forhold til idrettsorganisasjonene, men skal vurdere om vi skal gå videre med saken i det sivile rettssystemet. Vi har gledet oss i dag og ikke fått tid til annet enn å registrere hva FIS har meddelt oss, sier Kjenner.

Ine Wigernæs deltar trolig i et nasjonalt renn i Lier kommende helg, og reiser sannsynligvis til et internasjonalt renn i Finland neste helg igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag