Oppløftende 10. plass for Stiansen

Tom Stiansen kjørte seg opp fra 25. til 10. plass i finaleomgangen i verdenscuprennet i slalåm søndag. Det er han godt fornøyd med.

08.02.04 17:00

– Dette var jo mye bedre enn jeg har klart å prestere på en stund, så rennet i dag var en liten opptur for meg selv om jeg kjørte litt for forsiktig i 1. omgang. Det har vært problemet mitt i de siste rennene, sa han til NTB.

– Men i finaleomgangen i dag løsnet det litt. Periodevis synes jeg det gikk veldig bra, for jeg klarte å slippe meg løs. Nå er det bare å stå på videre og håpe at framgangen fortsetter.

Stiansen var den eneste av de norske løperne som klarte å komme seg med i finaleomgangen i Adelboden. Aksel Lund Svindal endte på 31. plass og ble utslått, mens Truls Ove Karlsen og Andreas Nilsen kjørte ut.

– Vi hadde ikke marginene på vår side i dag. Både Truls Ove og Andreas kjørte bra før de var uheldige. Truls Ove lå på 3. plass ved mellomtid, men det hjalp så lite, for like etter passeringen kjørte han ut. Det var uflaks, mener Stiansen.

Østerriksk seier
Østerrikeren Rainer Schönfelder vant sin første verdenscupseier denne sesongen. Hans landsmann Manfred Pranger ledet etter 1. omgang, men Pranger var uheldig og kjørte ut i finaleomgangen.

Amerikanske Bode Miller knep 2. plassen foran Benjamin Raich, som overtok ledelsen i den totale verdenscupen igjen fra Hermann Maier.

– Jeg kan ikke helt beskrive følelsene mine akkurat nå. Dette er en stor dag for meg. Kjøringen min har vært bra hele denne sesongen, men jeg har helt til nå manglet det lille ekstra. Det er så deilig endelig å stå på toppen av seierspallen, sa Schönfelder.

– Det er herlig å ha overtatt ledelsen i verdenscupen igjen, selv om kjøringen min her ikke var helt på topp. I 1. omgang var jeg litt for passiv, sa Benjamin Raich etter at 3. plassen var sikret.

Etter hans stygge fall og hjernerystelse i super-G i Garmisch forrige helg var det ikke meningen at han skulle kjøre i Adelboden. Han angrer ikke at han likevel valgte å stille opp.

Hyggelig
Trener Atle Skårdal synes Tom Stiansens 10. plass var en oppmuntring på en ellers skuffende norsk dag.

– Dette var hyggelig for Tom, som har slitt tungt en periode. For ham var denne 10. plassen en ørliten opptur, slo trener Skårdal fast.

Men han innrømmet at stemningen ikke var høy etter 1. omgangen.

– Nei, det var trist i formiddag, da vi sto igjen med bare en løper i finaleomgangen. Men Tom sto på og kjørte seg godt opp, selv om han ikke fikk helt sving på kjøringen sin i 1. omgang. Det fikk ikke Aksel Lund Svindal heller, sa Skårdal. Svindal endte på 31. plass og fikk ikke kjøre 2. omgangen.

Han mener Truls Ove Karlsen og Andreas Nilsen kjørte bra i perioder før de kjørte ut, men det var mager trøst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.