RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Lance Armstrong skal fortelle sin side av saken.
LEGGER KORTENE PÅ BORDET: Lance Armstrong skal fortelle sin side av saken. Foto: JOEL SAGEt (AFP)

Oppretter «doping-hotline»

Sist oppdatert:
Sykkelpresidenten ønsker dialog med rytterne.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skal opprette en direkte telefonlinje for ryttere som vil kontakte det i forbindelse med dopingspørsmål.

Dette informerte UCI-president Pat McQuaid om i en e-mail som ble sendt ut til alle rytterne tidligere denne måneden. Her sier presidenten at UCI setter seg mål om å være så åpne og tilgjenglige som mulig, spesielt for de av rytterne som har dopingrelaterte bekymringer.

- Vi er klar over at enkelte ryttere opplever at informasjonen de har bidratt med ikke har blitt tatt i betraktning. Jeg vil benytte anledningen til å si at all informasjon presentert for UCI har blitt fulgt opp, og det vil vi fortsette med i fremtiden. Så fremt det er innenfor vårt regelverk, skriver McQuaid.

- UCI har alltid vært langt fremme i kampen mot doping, og det har medført at sporten vår er blitt renere, skriver McQuaid.

Les også: - UCI må vise baller!

McQuaid diskuterer også muligheten for at ryttere som sitter på informasjon om doping kan få amnesti dersom de samarbeider med dopingjegere.

- Det nåværende regelverket gir rom for reduserte straffer. Vi skal gjøre vårt får å imøtekomme eventuelle forslag dere har for å gjøre sporten vår bedre.

UCI har nedsatt en uavhengig kommisjon som skal evaluere forbundets arbeid i lys av skandaleavsløringene rundt Lance Armstrong. Kommisjonens innstilling skal ikke foreligge senere enn 1. juni 2013.

Her kan du lese McQuaids brev til rytterne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere