RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX)

Opprettholder skøytestraffen

Sist oppdatert:
Lotteritilsynet tar fra Skøyteforbundet fire av 14 spilleautomater.

Det fremgår av et vedtak som ble sendt forbundet i går.

Skøyteforbundet har fått inn 8,2 millioner i automatinntekter over tre år, men Lotteritilsynet mener at bare seks av disse millionene har gått til barn og unge under 18 år, slik lotteritillatelsen krever.

I begynnelsen av mai mottok forbundet Lotteritilsynets vedtak, som innebærer et tap på vel halv million i året. I slutten av måneden påklaget de vedtaket og avviste feil bruk av midler.

Skøyteforbundet har hatt mulighet til å stille opp 20 spilleautomater, men har per i dag 14 automattillatelser. Nå kutter altså tilsynet tallet til ti, men gir forbundet tillatelse til å søke om å få 20 automater igjen om to år.

«Norges Skøyteforbund velger selv hvilke automater som skal settes ut av drift, og slik nedkopling og melding om sletting av oppstillingstillatelser skal skje i dialog med politiet. Norges Skøyteforbund gis en frist på 1 mnd fra endelig vedtak, til å melde fra til politiet / entreprenør(er) om hvilke tillatelser som skal nedkobles/slettes. Lotteritilsynet ber om å bli holdt orientert om hvilke oppstillingstillatelser som blir slettet», heter det i vedtaket.

Forbundet kan påklage vedtaket til Lotterinemnda innen tre uker.

- Vi kommer til å benytte anledningen til å innklage dette videre, sier Skøyteforbundets generalsekretær, Morten Almaas, til TV 2 Nettavisen.

Almaas, som for tiden er på kongressen til Det internasjonale skøyteforbundet (ISU), i Budapest, vil klage på to forhold:

- Vi opprettholder det vi skrev i klagen vår, hvor vi er uenige med tilsynet om når anvendelsen av midlene begynte. I tillegg er det på prinsipielt grunnlag uklart hvilke kostnadsandeler og kostnadsarter som kan regnes inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere