RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprør i skøyteeliten

Foto: Reuters/Scanpix
Vurderte boikott etter omstridt regel.

Fredag starter årets verdenscup på skøyter, men stemningen i verdenseliten er ikke slik den burde være. En omstridt regel har fått blodet til å koke.

– Det er riktig å si at stemningen er opprørt. Det er en helt unødvendig regel. Ingen vil ha den. Verken trenere, ledere eller utøvere, sier Mikael Flygind Larsen til VG.

Regelen det er snakk om ble vedtatt i sommer, og sier at det medfører diskvalifikasjon å trå med hele skøytejernet over i konkurrentens bane. I ettertid har man modifisert seg, og sagt at det bare er «grove overtramp» som vil bli slått ned på, men utøverne frykter tilfeldig praktisering og at den vil slå urettferdig ut.

I et langt krisemøte med Det internasjonale skøyteforbundets tekniske komité torsdag ble det tatt til orde for en boikott av verdenscupåpningen, uten at det kommer til å skje.

Forrige vinters OL-vinner, Sven Kramer, er likevel bekymret.

– Det beste ville være å kutte ut den nye regelen med en gang. Nå blir det en slags modifisering, og et spørsmål om hvordan dommerne vil tolke den, sier Sven Kramer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere