FREDRIKSTAD - KFUM 3-3 e.e.o. , 4-5 på straffer:

Fredrikstad var i ferd med å sikre seg en plass videre i kvaliken til Eliteserien. Men det glapp på overtid av andre ekstraomgang i mandagens utrolige kamp mot KFUM Oslo.

Da fikk Bilal Njie tak i ballen og scoret sitt andre mål for kvelden. En langpasning oppover ble vunnet av den høyreiste midtstopperen Jesper Taaje, og Njie lot seg ikke be to ganger.

Dermed sto det 3-3, etter mer enn 120 minutter med vinterfotball på Fredrikstad stadion.

Les også: Her har den RBK-aktuelle treneren landet

- Det er jo helt spinnvilt! Langt på overtid i andre ekstraomgang så utligner KFUM Oslo. Se på huespillet til Jesper Taaje. Og Bilal Njie er akkurat der ballen faller ned, nærmest ropte Eurosport-kommentator Amund Lutnæs.

KFUM Oslo og Njie fulgte opp med å score på alle sine straffer, mens tidligere KFUM-spiller Olav Øby skjøt i tverrliggeren for Fredrikstad. Johannes Nuñez satte inn det avgjørende femte straffesparket for «Kåffa».

Begge lag pådro seg også et rødt kort hver i ekstraomgangene. Tore André Sørås hos oslolaget pådro seg to gule kort og måtte forlate kunstgresset først, før Ayoub Aleesami led samme skjebne for FFK.

Les også: Rosenborg nær enighet med ny trener - klubbene forhandler om avtale

Himmel og helvete

En fulkommen snuoperasjon, og et mål av innbytter Maikel Nieves i andre ekstraomgang, kunne ordnet et høydramatisk avansement for Fredrikstad i kvalifiseringen til Eliteserien.

Maikel banket inn 3-2-målet etter at begge lag hadde framstått ganske avventende i ekstraomgangene. Avslutningen fra den tidligere Kongsvinger-kanten var imidlertid av det besluttsomme slaget.

Hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen etter en svak førsteomgang i vinn-eller-forsvinn-kampen mot KFUM.

Etter trener Bjørn Johansens tre bytter i pausen, fikk de også inn et reduseringsmål ved kaptein Henrik Kjelsrud Johansen relativt tidlig i andre halvdel.

Med knappe tre minutter igjen av ordinær tid, sørget samme mann for 2-2. Den rutinerte spissen sørget for mer FFK-fotball i 2021 med en utsøkt lobb over bortelagets keeper Jonas Vatne Brauti.

En av Johansens innbyttere, Adnan Hadzic, sto for pasningen før utligningen. Det skal kanskje ikke påstås at det flotte målet varmet så mye denne mandagskvelden iskalde Fredrikstad. Men stemningen på tribunene skjøt i alle fall i været.

Underdogen KFUM, som sikret seg en plass i kvalifiseringen til Eliteserien da de vant overbevisende 4-1 mot nettopp Jerv i siste serierunde, skulle likevel slå tilbake igjen.

Les også: Politianmeldt etter Fjørtoft-intervju

Solid overtak

Førsteomgangen gikk omtrent akkurat som oslolaget hadde drømt om. En Alagie Sanyang-scoring mellom beina på Fredrikstad-målvakt Håvar Jenssen ordnet 2-0 like før lagene skulle til pause.

- Radarparet Njie og Sanyang! 2-0 Nå ble dette en meget bratt oppoverbakke for Fredrikstad. Se på det lekre gjennomspillet, og en flott avslutning, beskrev kommentator Lutnæs.

- Han er sikker som banken aleine med keeper. For en eventyrsesong dette er på vei til å bli for KFUM Oslo, fortsatte han.

En bakromsball bak FFK-forsvaret hadde noen få minutter tidligere skapt store problemer for vertene i hvitt og rødt.

Philip Aukland greide med nød og neppe å få en fot på ballen foran spydspiss Sanyang, men det hjalp lite da ballen gikk rett videre til Bilal Njie.

Den tidligere Odd- og Vålerenga-kanten plasserte, også han, avslutningen mellom beina til FFK-keeper Jenssen.

Kampen i den østfoldske sprengkulda begynte jevnspilt, med KFUM som nærmet seg målsjanser mest av lagene de første ti minuttene.

Gjestene hadde flere tilløp til gode angrep, etter flere gode gjennomspill på FFKs halvdel. Men innlegg og avslutninger sto ikke i stil med pasningene i forkant.

Den første store mulighetn tilfalt Fredrikstad og Riki Alba etter rundt et kvarters spill. Formspiller Taofeek Ismaheel kjørte en liten karusell ute til høyre før han fant angrepskollega Alba inne i feltet med et innlegg.

Headingen til Alba gikk mot det nærmeste hjørnet, men KFUM-burvokter Brauti var på plass og slo forsøket til corner. Resten av førsteomgangen var tilhørte i stor grad bortelaget, som styrte det meste i FFKs egen lekegrind.

Bjørn Johansen sa til Eurosport før starten på andreomangen at Fredrikstad var heldige som ikke lå under med mer enn 0-2. Den tidligere Tromsø-profilen var streng, men også temmelig treffsikker med den påstanden.

FFK snudde det hele, men maktet altså ikke å holde på 3-2 i de helt avgjørende sekundene. Dermed er det KFUM som reiser til en ny kamp mot Jerv i Grimstad søndag.