RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprykksspesialisten

Sist oppdatert:
I fjor rykket Frode Birkeland opp med Ham Kam. I år kan han rykke opp med Kongsvinger. Det hadde opprykksspesialisten aldri trodd i sommer.

KONGSVINGER – BODØ/GLIMT 1-0: - Jeg var veldig dårlig da jeg kom til Kongsvinger fra Ham Kam. Laget slet også fryktelig. Men etterhvert som høsten skred frem, begynte både laget og jeg å finne formen. Det gikk sakte men sikkert fremover, og til slutt sikret vi kvalikplassen, sa Birkeland til TV2 Nettavisen etter seieren på Gjemselund.

I fjor scoret han to viktige mål da Ham-Kam slo Alta 2-1 i siste serierunde og rykket opp til Tippeligaen.

- På vei nedover
Kampens eneste mål kom etter 14 minutter. Birkeland fikk en lang ball bakfra. Han duellerte med Bodø/Glimts Fredrik Kjølner, og fikk ballen ut til Espen Nystuen. Nystuen slo inn i feltet, og Birkeland snek seg mellom Bodø/Glimt-forsvaret og headet inn seieresmålet.

Birkeland kom til Kongsvinger før kampen mot Pors-Grenland. Konsvinger tapte 3-0. Så ble det et nytt tap mot Hødd.

- Vi var på vei nedover, sier Birkeland.

- Det blir tøft
Men så snudde det. Og Kongsvinger gikk til slutt seirende ut av kvalikplassduellen mot Sandefjord. Nå venter returoppgjør på Aspmyra om en uke. Matchvinneren tror opprykkssjansene er gode.

- Det blir garantert tøft. Men de må score to mål. Vi er et godt lag nå, og det er lett å vinne med gode lag, avslutter den optimistiske opprykksspesialisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere