Gå til sidens hovedinnhold

Oppsal klare for fest

Oppsal Fotball ser frem til en festaften når VIF kommer til cupkamp torsdag – 28 år siden Oppsals nesten-bombe mot nettopp "Enga".

TRASOP: Sist gang Oppsal var i 1. runde i cupen – i 1982 – var også Vålerenga på besøk på Trasop. Da ledet Oppsal 2-0 til pause, men tapte til slutt 2-3. Nå er det duket for en ny storkamp på Trasop.

– Dette er selvfølgelig stort for oss spillere. Det blir vel fort den eneste gangen i karrieren vi kan spille mot Vålerenga som Oppsal-spillere, sier 16 år gamle Mats Solvang.


Han følger selv Vålerenga tett.

– Det er det laget jeg holder med i Tippeligaen. Det blir gøy å spille mot idolene, og jeg gleder meg til å ta noen tøffe dueller mot "Doffen", sier midtbanekrigeren og sikter til VIF-kaptein Kristofer Hæstad.

Klanen med 2000 fans

Oppsal er selvsagt glade for å få muligheten til å invitere til en ny folkfest, 28 år siden sist klubben hadde lag i 1. runde i cupen.

– Det har ringt hele tiden siden trekningen ble klar, og jeg har fått mange spørsmål om billetter. Det er stor interesse for kampen, og 2500-3000 tilskuere kommer av seg selv. Været har betydning på hvor mange ekstra som kommer, sier daglig leder i Oppsal Fotball, Ole Anders Arntsen som sier Oppsal har plass til 5100 tilskuere.

Klanen har allerede reservert 2000 billetter, og selv om troen på cupskrell ikke er den største – har ikke Oppsal tenkt å forære avansementet til Oslo-naboen.

– Folk spiller tross alt Lotto hver uke. Det er større sjanse for at vi slår ut Vålerenga enn å vinne i Lotto, kommenterer trener Kjell Magnussen.

Møter Shelton

Oppsal har et ungt lag i år, bestående av mange lokale gutter.

– Vi har blant annet med oss tre 94-gutter. Det viktigste for oss er å berge plassen i år. Med tre andrelag, Korsvoll og Nordstrand i de første kampene kan vi få en tøff nok start, sier trener Magnussen.

Marlon Wayne Hylton er inne i sin 2. sesong for a-laget. Han har spilt i VIF tidligere, og gleder seg til å møte gamleklubben.

– Vi satser på å ha det gøy. Vi får bare gjøre så godt vi kan, sier høyrebacken.

Det er usikkert hva slags lag VIF kommer med, men Marlon kan risikere å møte lynhurtige Luton Shelton.

– Jeg klarer nok ikke å følge ham på farta, så jeg får satse på å ligge tett i kroppen på ham, sier 17-åringen.

For Oppsal vil cupkampen genere gode kroner.

– Alle inntektene går til oss, og for klubben er dette som å vinne i Lotto. Vi snakker nok om minst 100-200 000, sier Ole Anders Arntsen.