Gå til sidens hovedinnhold

Oppsal mot historisk cupfinale

Bare nyopprykkede Halden står i veien for at håndballdamene til Oppsal skal få spille en historisk cupfinale i Oslo Spektrum. I kveld avgjøres semifinalen i Oppsal Arena.

OPPSAL: - Nå kjenner jeg at jeg gleder meg, dette blir gøy. Nå håper vi på masse folk i hallen, og at det i hvert fall bikker 1 000, sier trener Arne Senstad.

Jentene hans har levert en strålende høstsesong i Grundigligaen til tross for en haug med skader, og Oppsal er veldig godt forberedt foran kveldens semifinale.

LES OGSÅ: Oppsal nye superkeeper storspilte

- Det har sett veldig bra ut på trening, og vi vet godt hva Halden kommer med, sier Senstad.

- Og det er?

- De har flere gode bakspillere som er tøffe på mål, og i tillegg er de bra på begge kantene. Nøkkelen vår blir å stå bra i forsvar, og plage dem hele tiden, sier Senstad.

En å se litt ekstra opp for hos Halden er midtbacken Martine Kjøniksen Moen. Hun har hatt en bra sesong, og har snittet på nesten fem mål i hver seriekamp.

Undervurderer ikke

Halden er nyopprykket, og har gjort det bra så langt i sesongen. For nøyaktig en måned siden møttes Oppsal og Halden i serien i Oppsal Arena, og den gang skapte haldenserne trøbbel for Oppsal som vant 23-21.

- Jeg har stor respekt for det Halden har fått til, og det er i hvert fall ikke snakk om å undervurdere dem. Det kan jeg love dere, sier Senstad.

I seriekampen spilte Oppsal uten både Amanda Kurtovic og Izabela Duda. I kveldens semifinale er begge med på laget.

LES OGSÅ: Oppsal til semi´n etter cupdrama

- Amanda har sett veldig bra ut på trening, og Duda er absolutt på gang. Så nå har vi enda mer å spille på i et lag som har fungert veldig bra offensivt, sier Senstad.

Vil til Spektrum

Oppsal må finne seg i å være store favoritter mot Halden.

LES OGSÅ: Ellevilt drama da Oppsal slo Glassverket

- Det hadde vært utrolig gøy å få kronet denne fine høsten med en cupfinale i romjulen, sier Senstad.

Selv har Oppsal-treneren ett NM-gull som spiller for Sandefjord for mange år siden, men som trener har han aldri gått hele veien i seniorklassen.

- Jeg har vært og sett på cupfinalene i Spektrum mange ganger, og det er dritkjedelig å ikke få være med. Nå hadde det vært så kult å bare sette seg på t-banen ned fra Oppsal lille nyttårsaften, og få være med på moroa sjøl, sier Arne Senstad.

Kampstart i Oppsal Arena er klokken 19.

PS! Noen kilometer lenger sør spiller Nordstrand mot Larvik i den andre semifinalen i Bjørnholthallen. Der må det mer enn et mirkalel til.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter