Oppssal: Her er deler av pressemeldingen klubben sendte ut sent mandag kveld.

Del på Facebook

Oppsal Håndball er - og har vært i - en vanskelig økonomisk situasjon. Dette har ført til budsjettkutt for samtlige lag og administrasjonen.

Dette har blant annet medført at herrelaget ikke har kunne hente inn de forsterkningene de ønsket. Hele det sportslige utvalget for herrelaget og to fra støtteapparatet valgte da å trekke seg fra sine verv.

LES OGSÅ: Oppsal møtte ikke til seriestart

Flere spillere har gått offentlig ut og sagt at de ikke ønsker å spille videre for Oppsal Håndball. Enkelte har sågar hentet inn advokathjelp for å bli løst fra sine kontrakter.

Forlot klubben

De av spillerne som ikke ønsket å være med klubben videre, fikk tilbud om å bli fristilt fra klubben med umiddelbar virkning. Flere spillere valgte da å forlate klubben.

Dermed har ikke Oppsal spillerstall som kan forsvare fortsatt satsing i Postenligaen, og styret har ikke noe annet valg enn å trekke laget.

– Dette er en trist dag for Oppsal Håndball. Oppsal har en lang og stolt tradisjon på herresiden. Men slik situasjonen er per i dag, med flere spillere som ikke ønsker å spille for klubben og ikke stiller til kamp var dette uunngåelig, sier leder Bjørnar Allgot.

Forbundet avgjør

– Vi avventer nå reaksjoner fra håndballforbundet før vi kan si noe mer om hva slags tilbud Oppsal har å tilby resterende herrespillere. Noen spillere har valgt å være lojale til klubben, og vi har Norges beste junioravdeling på guttesiden. Disse må nå sikres et godt sportslig tilbud.

– Vi har i dag et lag i 2. divisjon som er svært viktig for klubbens juniorer. Dette lagets skjebne er nå i håndballforbundets hender, avslutter Bjørnar Allgot.