Gå til sidens hovedinnhold

Opptøyene truer Premier League-starten

Carling Cup-kamper er allerede utsatt.

Kaos, vold og plyndring preger Londons gater.

Så langt er 225 personer arrestert og 36 personer er siktet, meldte London-politiet i en pressemelding klokka 01 norsk tid tirsdag.

Mandag ble det klart at West Hams Carling Cup-møte med Aldershot utsettes som følge av opptøyene.

Parr og Iversen rammet
- West Ham er blitt anmodet av politiet om å utsette førsterundekampen mot Aldershot Town tirsdag kveld. Klubben ble kontaktet i kveld og fortalt at alle store offentlige arrangementer i London må flyttes på grunn av politiets behov for å bruke sine ressurser andre steder, skriver West Ham på sine nettsider

John Carews har ankommet London og er i gang med et intensivt treningsprogram for å komme i form til årets sesong i West Ham. Nordmannen hadde neppe spilt tirsdagens kamp uansett.

Også Jonathan Parr og Steffen Iversen må vente med å spille sin kamp i første runde av Carling Cup.

Crystal Palace' oppgjør med Crawley Town utsettes. Det samme gjelder Charltons kamp mot Reading.

- Vi er bekymret
Nå fryktes det at Premier League-åpningen kommende helg kan bli hemmet av opptøyene, som startet etter at firebarnsfaren Mark Duggans ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet torsdag forrige uke.

Lørdag ble Tottenhams billettkontor ødelagt, og klubbdirektør Daniel Levy er bekymret.

- Som en betydelig arbeidsgiver i området vil vi uttrykke dyp beklagelse overfor det som har skjedd. Vi er bekymret over måten dette har påvirket lokalbefolkningen og påvirkningen på lokalsamfunnet som helhet, sier Levy mandag.

Omvisninger på White Hart Lane er stoppet på grunn av sikkerhetsårsaker og klubbens møte med Everton står i fare for å bli utsatt, skriver Daily Mail.

Men slik ståa er nå, opplyser Tottenham at de regner med at kampen blir spilt som planlagt klokken 16 på lørdag. Samtidig oppfordrer klubben fansen til å sjekke nettsiden for eventuelle endringer.

QPR og Fulham i faresonen
Nå står Englands privatlandskamp mot Nederland i fare for å bli utsatt, skriver The Guardian.

Også Fulham-Aston Villa og Queens Park Rangers-Bolton er i faresonen hvis opptøyene fortsetter i hovedstaden denne uken.

De siste rapportene fra England tyder på at opptøyene har spredd seg til flere byer.

Dermed står flere kamper i fare for å bli utsatt.

Plyndring og branner
Tirsdag melder London-politiet om fortsatt plyndring og ordensforstyrrelser. I Hackney samlet 250 til 300 mennesker seg i Pembury Estate, der det ble satt fyr på biler og kastet bensinbomber. I Mare Street ble forretninger plyndret. Tre polititjenestemenn ble skadet her, men skadene skal ikke være alvorlige.

I Newham var det plyndring i Stratford High Street. I Lewisham var grupper av ungdommer involvert i ordensforstyrrelser på en reke steder. I Bethnal Green var mer enn 100 personer involvert i plyndringen av varehuset Tesco, og to politifolk ble skadet. I Croydon var det flere branner.

- Bandittvirksomhet
Statsminister David Cameron har avbrutt ferien og kalt regjeringens krisekomite inn til møte tirsdag.

- Det finnes ingen unnskyldning for volden vi ser. Vanlige mennnesker har fått sitt liv snudd på hodet av tankeløs bandittvirksomhet. Politiet vil sørge for at dette får konsekvenser for de ansvarlige og at de blir arrestert, sier talskvinne for Metropolitan Police, Christine Jones, ifølge pressemeldingen.

Natt til tirsdag ble 1700 ekstra politifolk sendt ut i Londons gater.

HTML EMBED
Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken