- Det er det største du kan få som idrettsutøver. For meg var det ekstra spesielt at det kom akkurat nå, sier Andresen til Ringerikes Blad.

Det er bare en uke siden Frode på svært kontroversielt vis ble vraket i OL-uttaket. Da leder av Egeberg-komiteen Arne Myhrvold meddelte at Frode Andresen får prisen, sto det derfor i sterk kontrast til det Frode har opplevd i det siste.

- En voldsom ære og anerkjennelse. Det er norsk idretts høyeste utmerkelse. Det er jo ganske påfallende at jeg skulle få den akkurat nå, sier han.

Tidligere har både Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Grete Ingeborg Nykkelmo fått Egebergs Ærespris for kombinasjonen skiskyting/langrenn.

Frode Andresen har tre OL-medaljer i skiskyting, derav ett gull. I VM er det blitt ni medaljer inklusive to gull. Han har totalt ti NM-gull i skiskyting og fikk kongepokalen i 2008.

I langrenn har han både gull, sølv og bronse fra NM, og i verdenscupen er åttendeplassen fra 50 kilometeren i verdenscupen i Holmenkollen i 2008 beste resultat.

- Det var vel neppe noen tvil om at jeg var kvalifisert, konstaterer Frode.

Prisen skal overrekkes på idrettsgallaen 9. januar.

Og prisen motiverer til videre satsing.

- Det er klart. Samtidig blir jeg veldig oppmuntret av alt jeg har fått av feedback de siste dagene. Det kommer støtteerklæringer fra hele landet. Folk ringer og forteller at de har opprettet støttegrupper for meg, forteller han.

- Det jeg har fått av tilbakemeldinger er 100 prosent positivt. Det betyr mye at folk bryr seg, og ser urettferdigheten i det som har skjedd, sier han til ringblad.no.