Gå til sidens hovedinnhold

Opptur for Magnus Moan

Verdenscupsesongen i kombinert var mangelfull, men neste vinter blir det like mange renn som før.

ANB: Det bekrefter Norges medlem i kombinertkomiteen i Det internasjonale Skiforbundet (FIS), Jan Rune Grave.

- Prosessen med å øke antall renn på verdenscupprogrammet til det vanlige har pågått lenge. I vinter hadde vi bare 14 renn fordelt på sju helger. Neste år blir det minst 20 renn, opplyser Grave til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Faste steder tilbake
Terminlista denne sesongen besto av renn i Kuusamo, Lillehammer og Ramsau før jul, Schonach, Seefeld og Chaux-Neuve i januar og finale i Lahti sist helg. Det innebar en måneds pause foran VM, og bare én rennhelg etter.

I den mesterskapsfrie 2012-sesongen er alle de sju nevnte arrangørstedene på plass på ny. I tillegg er Oslo tilbake med verdenscup i Holmenkollen. Det samme er Val di Fiemme, som måtte stå over i år på grunn av ombygging av sine hoppbakker. Siden de skal arrangere VM i 2013, må italienerne arrangere prøve-VM i 2012.

- Dessuten har Tyskland påtatt seg et renn til på nyåret. Vi håper det blir i Oberhof, der vi har gode erfaringer fra tidligere, sier Grave.

Nye arrangørsteder
Der starter også Tour de Ski ved årsskiftet. Kombinertkomiteen ser her en god kombinasjonsmulighet med sine langrennskolleger, som kan skape mye større trykk og medieoppmerksomhet enn når de opererer alene.

Ifølge Grave kan også et par nye og spennende arrangørsteder bli aktuelle for verdenscupen på sikt. Han sikter da til Alma Ata i Kasakhstan, til nå mest kjent som skøyteby, og Erzurum i Tyrkia. Sistnevnte hadde kontinentalcup (COC) både i hopp og kombinert i vinter, og skal arrangere junior-VM neste sesong.

Finalen i COC-cupen ble for øvrig arrangert i Høydalsmo i Telemark i helga som gikk. Det ble ifølge Grave så vellykket at det neppe blir siste gang.

(ANB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken