Gå til sidens hovedinnhold

Oppvaskmøte

Åge Hareide beordret spillerne til oppvaskmøte umiddelbart etter ydmykelsen mot Wales.

WREXHAM/OSLO (Nettavisen): WALES-NORGE 3-0 :

Det åpnet lovende i første omgang, men etter at Carl Fletcher utnyttet svakt norsk forsvarsspill etter 15 minutter, handlet det mest om Wales og hvor mange mål hjemmelaget skulle få. Jason Koumas økte til 2-0 et drøyt kvarter ut i andre omgang og la på til 3-0 like før slutt.

I TV 2 Sportens studio konstaterte fotballekspert Mini Jakobsen at Norge ble ydmyket av Wales.

- Jeg kommer til å beordre et spillermøte når jeg kommer tilbake på hotellet, sa Åge Hareide til Nettavisen rett etter kampslutt.

Savnet duellkraft
- Jeg vil ikke si hva som skal skje, men det kan godt hende at jeg tvinger dem til å se kampen, sånn at de får lide seg gjennom det samme som jeg måtte, la han til.

Hareide ville ikke svare på om onsdagens kamp var den verste han har opplevd som landslagssjef, men fant nok å sette fingeren på:

- Jeg savnet duellkraft, fandenivoldskhet. Vi blir for puslete. Vi må spille fotball slik som vi kan. Vi må ikke drive med noe helt annet, svarte Hareide.

- Fikk du ett eneste positivt svar?

- Nei.

- Hvorfor vil du gjennomføre spillermøtet nå?

- Det er en direkte konsekvens av det som skjer i denne kampen. Det ville plaget meg hele natta ellers. Vi kan ikke bare trekke på skuldrene når vi taper 0-3 for Wales.

Det er mildt sagt sjelden at en landslagstrener innkaller til spillermøte rett etter en kamp, spesielt når det er snakk om en privatlandskamp hvor det verken deles ut poeng eller sluttspillbilletter. Brede Hangeland har faktisk ikke engang vært borti det i klubbsammenheng.

- Det har jeg aldri opplevd før, men hvis Åge mener det, har han vel en hensikt med det, sa Hangeland til Nettavisen.

Se video fra kampen her (Artikkelen forts.)

214753

Kunne endt verre
Det er lett å forstå landslagssjefens frustrasjon. Norge tapte de aller fleste duellene mot det og tapte fortjent. Innbytter Christian Grindheim hadde Norges klart største sjanse, men bommet grovt med headingen fra sju meters hold snaut ti minutter etter pause.

Like etter hadde waliserne to stolpeskudd. Først skjøt David Edwards via Brede Hangeland og i stolpen, deretter var det et frispark fra Jason Koumas som traff aluminumen. Etter dette skapte Norge et par halvsjanser, men det var hele tiden Wales som virket giftigst.

Det var muligens ikke mer enn fortjent da Jason Koumas la på til 3-0 på en kontring et par minutter før slutt.

- Det vi sliter mest med i dag, er at vi har for få spillere som spiller fotball på høyt nivå i februar. Det er et stort problem for oss, fastslo Hareide.

- Det er en grei måte å få avdekket hvem som er gode nok til å spille fotball i februar og ikke, la han til.

(Artikkelen forts.)

Wales i god form
Det er selvfølgelig ingen skam å tape for Wales. John Toshacks lag spilte 0-0 i bortekampen mot Tyskland i november, fire dager etter 2-2-kampen hjemme mot Irland. I tillegg vant Wales bortekamper mot både Bulgaria og Slovakia i fjor høst. Men når man taper på denne måten og med 0-3, er det naturlig at Hareide reagerer

- Kan du si noe om hvilke konsekvenser dette tapet får?

- Nei. Dere får se laguttaket i mars, svarte Hareide og siktet til Norges neste landskamp, som er bortemøtet med Montenegro 26. mars.

214751

Sjekk de siste sportsnyhetene her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.