*Nettavisen* Sport.

Optimistisk Schumacher

Foto: Roslan Rahman (AFP/Scanpix)

Michael Schumacher har vært en skygge av seg selv etter comebacket i formel 1. Men nå er den abdiserte kongen optimistisk.

08.04.11 13:33

Michael Schumacher har vært en skygge av seg selv etter comebacket i formel 1. Men nå er den abdiserte kongen optimistisk.

Schumacher venter fortsatt på sin første seier etter comebacket i 2010, og fjoråret endte uten en eneste pallplassering for føreren som har blitt verdensmester sju ganger.

Fjerdeplass i Catalonia og Sør-Korea var det den seiersvante tyskeren hadde å slå i panseret med.

Skuffende innledning
Årets sesongdebut vitnet ikke om mye framgang for 42-åringen. Han var en hundredel fra å avansere til tredje kvalifiseringsrunde, og allerede på første runde i løpet krasjet han med Jaime Alguersuari.

Schumacher måtte inn for å bytte dekk, men skadene var imidlertid så store at Mercedes-føreren brøt løpet som den regjerende mesteren Sebastian Vettel vant.

Foran helgens løp i Malaysia noterte «Schumi» tredje beste tid på den første treningen, og var femte raskest rundt banen på den andre fredag.

- Vi har hatt en ganske bra dag her på Sepang. Vi har definitivt tatt et steg i rett retning, og vi er nærmere den farten vi hadde i Barcelona nå enn det vi klarte i Melbourne, lyder det fra norgesvennen.

- Mer i vente
Og Schumacher-fansen får flere oppmuntrende meldinger med på veien:

- Jeg tror det er mer i vente. Vi gjennomførte to typiske fredagsomganger, og testet ut nye ting som kommer i tiden framover. Det ser ut til at vi kan forbedre oss ytterligere, slår han fast.

Nær sagt som vanlig herjer Red Bull Racing med konkurrentene. Mark Webber var raskest under begge treningene, mens Vettel var usedvanlig treg på morgenen med 17. beste tid, før han ble klokket inn til den fjerde beste drøye to tideler bak lagkameraten litt senere på dagen.

Schumacher var hele 2,140 sekunder bak Webber under den første frie treningen, men halverte nesten differansen under den andre treningen der han var 1,212 sekund bak.

- Både aerodynamikken og KERS-systemet fungerte veldig bra, og jeg ser fram til mye mer de neste to dagene, melder Mercedes-føreren.

Ny dekktype
Både Webber og Vettel hengte seg opp i en ny type dekk som Pirelli har med til Malaysia.

- Vi fikk prøvd alle typer dekk, inkludert de nye. Vi må se nærmere på dataene etter dagens økter, men det ser lovende ut, sier Webber.

- Vi kjørte mange runder på morgenen på grunn av de ekstra dekkene, og det har gått som vi planla. Åpenbart er dekkslitasjen annerledes her enn i Melbourne, men det er vel likt for alle, kommenterer VM-leder Vettel.

Lørdag er kvalifisering, før løpet på Sepang International Circuit kjøres søndag kl. 10 norsk tid.

(ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag