RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordet Johaug ikke kan

Sist oppdatert:
Sportssjefen mener Therese Johaug tok VM-bronse fordi hun mangler et ord i vokabularet.

SAPPORO (Nettavisen): Sportssjef Åge Skinstad bruker ikke mye tid når Nettavisen ber ham forklare hvordan det er mulig å bli så god så fort som det Therese Johaug beviselig har klart i en alder av 18 år.

- Det er fordi et ord som respekt ikke finnes i vokabularet hennes, fastslår Skinstad, og utdyper:

- Jeg snakket nettopp med Vegard Ulvang, som kunne fortelle at Therese virket som den blideste og mest avslappede før start. Og rett før startskuddet gikk, ropte hun «Lykke til da, jenter!».

O2-snapper
Ikke overraskende er sjefen sjøl høyt oppe etter at Kristin Størmer Steira og Therese Johaug sørget for norsk sølv og bronse på lørdagens VM-tremil.

Og mest overrasket er han selvfølgelig over 18-åringen på bronseplass.

- Jeg er mektig imponert. Hun er aktiv i feltet, og river og sliter. Men da hun måtte slippe Steira og Kuitunen, trodde jeg nok innerst inne at medaljen ville ryke, innrømmer Skinstad, som understreker at det selvfølgelig er mer enn respektløsheten som ligger bak den raske framgangen.

- Therese tør å trene mye og hardt, poengterer han.

- Og så er jeg det de kaller en O2-snapper, supplerer Johaug selv.

Trent mye i bakker
18-åringens store motor er selvfølgelig delvis naturlig betinget. Men det er også mye trening som ligger bak det imponerende oksygenopptaket hun allerede har opparbeidet seg.

- Jeg har trent mye i bakker, forklarer hun.

Johaug er denne sesongen på det norske juniorlandslaget, der hun trenes av Fredrik Aukland. Og selv om hun ble nummer tre i senior-VM, er det ingen automatikk i at hun rykker opp på elitelaget.

Junior-VM
- Vi er opptatt av Therese skal få lov til å gjøre ferdig juniortida. Det er viktig å ikke hoppe over noen trinn i utviklingstrappen. Hun kommer til å få prøve seg i verdenscupen, men skal først og fremst være juniorløper. I forhold til landslag så er hun på et juniorlag med mange store talenter. Marte Kristoffersen, som er året yngre, er jo nesten like god, poengterer Skinstad.

Neste oppgave for Johaug blir junior-VM i Italia, som starter neste helg. Men tro ikke at hun bare kan spasere seg til medaljer der. Blant konkurrentene er Astrid Jacobsen, som altså ble seniorverdensmester i sprint for halvannen uke siden. Svenske Charlotte Kalla, som ble nummer fem på tikilometeren i senior-VM, vil nok også ha et ord med i laget.

PS. Therese Johaugs manglende respekt begrenser seg til langrennsløypa. Utenfor framstår hun som alt annet enn brautende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere