*Nettavisen* Sport.

Ordfører benekter stopp i bygging av OL-anlegg

I RUTE: Det skal ikke være snakk om noen stopp i bygging eller andre forberedelser, hevder Rio-ordføreren.

- Vi er i rute for OL.

Rio-ordfører Eduardo Paes sier at alle jobber for fullt med å gjøre klar de ulike anleggene for OL neste sommer.

Han gikk ut etter at det ble hevdet at det var fullstendig stopp i byggingen og forberedelsene til neste års sommerleker, fordi arbeiderne ikke hadde fått betalt som avtalt.

- Her er det ikke snakk om noen stopp i bygging eller andre forberedelser. Vi er i rute, sier Paes i en kommentar til de urovekkende ryktene.

Ryktene oppsto da flere brasilianske medier torsdag meldte at et firma hadde trukket 70 arbeidere ut av et prosjekt i Deodoro Olympic Park, og at 1000 andre var blir varslet om at de kunne bli rammet. Dette er det nest største av de områdene der OL-arenaene skal ligge. Det ble meldt at firmaet ikke hadde fått betalt som avtalt, og at det var årsaken til aksjonen.

- Det er ikke til å komme fra at de firmaene som jobber for oss har lagt en strategi om å legge press på oss. Det akseptere vi ikke, sier ordføreren. Han legger til at alle som jobber med OL skal få betalt i tide.

- Når det gjelder betaling for offentlig arbeid er det visse byråkratiske prosedyrer som må følges. Det er også nødvendig med inspeksjoner før penger kan betales ut. Dette har vi full kontroll på, hevder ordføreren i neste sommers OL-by. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.