*Nettavisen* Sport.

Ordkrig foran superduellen

Foto: AFP/Scanpix

Ikke uventet er ordkrigen i full gang mellom sjefene i Manchester United og Chelsea.

10.05.08 09:36

For første gang på 40 år er det dødt løp poengmessig mellom Englands to topplag foran den siste serierunden. Utgangspunktet er meget enkelt: Bare seier er godt nok for begge lag – et feilskjær av det ene gir ligagull til det andre.

Den siste uka har det vært mye fokus på at Wigan kan komme til å «legge seg» når laget tar imot Manchester United. Laget har ikke noe som helst å spille for, og ledes av den tidligere United-stjernen Steve Bruce.

Nå tar Uniteds mektige manager Alex Ferguson til motmæle.

Har Bolton tatt ferie?
– Hele den siste uka har folk satt spørsmålstegn ved Wigans integritet. Men ingen har nevnt Chelseas motstander Bolton med et ord, tordner Ferguson.

Han sikter til rapporter om Bolton-spillerne, som den siste uka skal ha feiret at de sist helg berget plassen i elitedivisjonen med sin seier over Sunderland. Ferguson antyder at Bolton dermed i praksis har tatt ferie, og vil gi Chelsea en lett match når de avslutter sesongen med London-besøk.

United-sjefen setter sin lit til sin tidligere assistent Archie Knox, og sørger for at mannskapet er fullt skjerpet i den meget viktige kampen på Stamford Bridge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fnyser av Ferguson
Men hans kollega hos gullrival Chelsea, Avram Grant, fnyser av påstandene.

– Vi kjenner alle Alex. Jeg både liker ham og respekterer ham. Men vi vet samtidig hvorfor han sier det han sier av og til. Han vet vel ikke noe som helst om hva som skjer i Bolton, sier Grant, som benytter anledningen til å gi et lite stikk til sin duellant.

– Ingen tvil om at det er vi som har spilt den beste fotballen den siste måneden. Så uansett hva som skjer søndag, er jeg veldig stolt av hva dette Chelsea-laget har prestert denne sesongen. Vi har gitt United kamp til døren, en United-utgave som ifølge Ferguson er den beste i hans tid på Old Trafford, påpeker Chelsea-sjefen.

Tror på Wigan-hjelp
Men han har fortsatt tro på gull. For han ser ikke bort fra at han får hjelp av Wigan til å ta lagets tredje ligagull på fire år.

– Wigan har ikke tapt hjemme siden i januar, og spilte helt fantastisk mot oss. De vet de er i hele verdens søkelys, så jeg er overbevist om at de vil gjøre sitt aller beste i hjemmekampen mot Manchester United, sier Grant.

Men hans eget mannskap har også en jobb å gjøre. Og Bolton er slett ingen enkel motstander. Laget er ubeseiret på sine fire siste kamper.

Dessuten kan det jo hende at gleden over å ha berget plassen frigjør ekstra positiv energi. Og at Fergusons frykt for unfair play dermed er ubegrunnet.

PS. Samtlige kamper i den siste runden av årets Premier League-sesong spilles søndag klokken 16.00.

(ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.