RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Ordnet drømmegaven selv

Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Etter ti målløse kamper for Lillestrøm fikk Michael Mifsud presangen han lenge har siklet etter – på sin egen fødselsdag!

LILLETRØM - LYN 1-0: Da Magnus Myklebust måtte gå ut med en vond rygg etter en halvtimes spill fikk Lillestrøms hurtigtog Michael Mifsud sjansen han drømte om. På sin egen 24-årsdag kom han inn og skapte kaos i Lyns bakre rekker. Gjestenes allerede aldrende midtstopperpar fikk nye grå hår i manken etter malteserens mange voldsomme løp.

Sjekk TV 2 Nettavisens spillerbørs fra kampen.
Se alle målene fra runden her (gratis).

Lillestrøm-spissen ga seg ikke før han egenrådig hadde senket et meget tafatt Lyn-lag. Helt fortjent.

- Deilig, jeg var svært sulten på mål i dag, sier et svært fornøyd bursdagsbarn til TV 2 Nettavisen.

Sjansefattige Lyn
Mens Lyn-spillerne ventet i over 70 minutter med å skape noe som kunne minne om en målsjanse, presset hjemmelaget på. Lillestrøm skapte en solid mengde sjanser før Mifsud dunket ballen knallhardt i mål etter en drøy time.

Bursdagsparet Arild Sundgot og Michael Mifsud var de som til da hadde vært nærmest - Sundgot da han upresset fra tre meters hold satte ballen like utenfor. Deretter da Nuno Marques og Steven Lustü kolliderte og serverte ballen på et sølvfat til Lillestrøms lille spiss like før pausesignalet. Fra 25 meter satte han ballen like utenfor, men han fikk muligheten til å rette opp inntrykket i andreomgangen.

En lang ball frem til Sundgot, som prøvde å chippe ballen over Marques. Mifsud var der og plukket opp returen, rykket, tverrvendte og fra drøye ti meter dunket han inn vinnermålet:

Flere muligheter?
Det er ikke første gang han har scoret på sin egen fødselsdag, det skjedde også en gang i en landskamp for Malta mot Albania. Men han håper dette målet skal bety mer.

- På Malta spiller jeg stort sett alene på topp, og scorer ganske regelmessig. I Lillestrøm har jeg ikke fått fullt så mye spilletid, og de fleste av fjorårets ni seriekamper kom som innbytter. Jeg forsøker alltid å gi 100 prosent både i trening og kamp, og forhåpentligvis vil det gi meg flere muligheter.

Aalesund - Odd Grenland 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Fotballfesten fullkommen
- Fikk skikkelig Donald-kul
- Bedre enn naturgress
- Dette var som en drøm

Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Vi låste Nils Arne inne i ballbingen

Lillestrøm - Lyn 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Ordnet drømmegaven selv
- Derek rasende på lagkamerat

Molde - Start 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Et helt angrep alene

Tromsø - Ham-Kam 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- «MPs» herlige revansje

Vålerenga - Brann 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs

Trener Uwe Rösler utelukker ikke at det vil skje.

- Michael gjorde en meget god jobb for oss i dag, og i utgangspunktet satser jeg på en bevegelig spiss med fart, og en klassisk «target man», sier den nye Lillestrøm-bossen. Han bekrefter at kampen om den ene spissplassen vanligvis vil stå mellom Mifsud og Myklebust, og mens Sundgot og Powell kjemper om den andre.

Kritisk til media
Etter kampen var den nye Lillestrøm-sjefen svært fornøyd med seier, men samtidig svært oppgitt over norsk media.

- I mine 18 år i fotballbransjen har jeg aldri opplevd så mye negativ skriving som etter Start-tapet. Ja, vi spilte dårlig, men trykket utenfra har vært helt vanvittig. På mandag ringte tre TV-kanaler meg for å få intervjuer. Jeg fikk følelsen at mange håpet at vi skulle tape i dag.

- Derfor måtte vi jobbe mye med det mentale etter kampen. Mange av spillerne ble tydelig påvirket av all den negative fokuseringen, så vi fokuserte på det positive.

Resultatet kunne ikke den bereiste tyskeren klage over, og skulle det bli mange tap den neste måneden etter tøffe oppgjør mot Rosenborg, Viking, Brann og Vålerenga, vel så kan assistenttrener Gunnar Halle saktens komme med noen trøstens ord.

- Jeg var veldig rolig i forhold starten på sesongen og denne kampen spesielt. I min tid i Lillestrøm tapte vi de fire/fem første kampene en sesong, men ble likevel seriemester!

Tessem leter etter feilene
Det blir definitivt ikke Lillestrøm, men de var i alle fall et godt nummer for store for Lyn. Jo Tessem var bortelagets klart beste spiller, men fant ikke mye å juble over etter kampen.

- Dette var langt fra bra nok. Kanskje ligger vi for dypt, kanskje kommer vi for tregt oppover – jeg vet ikke.

- Vi må i alle fall krige mer. Vi skaper jo nesten ingen sjanser, og det holder bare ikke, sa en hoderistende Tessem etter kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere