Gå til sidens hovedinnhold

- Orker ikke prate om det

Trond Olsen er i Rosenborgs startoppstilling for første gang under Nils Arne Eggen.

Trond Olsen kom til Rosenborg fra Bodø-Glimt vinteren 2009. Hans første sesong for trønderne endte med seriegull, men Olsen opplevde også at tilliten hos trener Erik Hamrén ble svekket.

I 2010 har vingen kun startet fire kamper i serien, og den siste av disse kom under Erik Hamréns ledelse i bortekampen mot Aalesund den 19.april.

Da Nils Arne Eggen overtok roret på Lerkendal ble det messet om Olsens muligheter under den nye treneren. Olsen selv var også positiv da Eggen tok over.

- Ja, det tror jeg. Da får jeg brukt mine beste sider, svarte Olsen på spørsmål om Eggens inntreden ville føre til mer spilletid.

Tre måneder på benken
Men etter snart to måneder med Eggen som sjef har Olsen ennå til gode å starte en kamp. Altså har det gått over tre måneder siden sist Olsen startet en seriekamp.

Først på søndag får vingen sin sjanse fra start under Nils Arne Eggen, i bortekampen mot Stabæk. Uten at han tar av av den grunn.

- Jeg orker ikke å prate om det. Det er bare å legge press på seg selv, sier Olsen til Nettavisen.

Nils Arne legger ikke skjul på at det er det dette kampprogrammet som gjør at Rosenborg gjør flere endringer på laget mot Stabæk.

- Må hvile Steffen
- Det er to grunner til at Trond kommer inn i laget. Det ene er selvfølgelig at vi må få i gang flere spillere i kamper, det gjelder alle byttene som gjøres til helga, sier Nils Arne Eggen.

I tillegg til at Trond Olsen kommer inn, får Alejandro Lago og Fredrik Winsnes sjansen fra start mot Stabæk.

- Den andre grunnen til at vi gjør det slik, er for å hvile spillere som Steffen Iversen, slik at totalbelastningen ikke blir for stor, sier Eggen til Nettavisen.

I Olsens tilfelle kan vingen fort tilføre Rosenborg mer målfarlighet. Vingen har blitt kritisert for manglende ferdigheter i sin tid i Rosenborg, men med Olsen på banen kommer Rosenborg seg alltid til målsjanser.

I tillegg har Olsen en tendens til å score mål når han først er på banen. Det har ikke akkurat vært en ferdighet som har preget Rosenborg den siste tiden.

- Som å måle melk med metermål
I en treningskamp mot andredivisjonslaget Nardo på torsdag, der alle Rosenborg-reservene var involvert, scoret Olsen tre mål. Det tyder på at målformen er inne.

Uten at Nils Arne Eggen har gitt ham startplass av den grunn.

- Det ble bestemt før den kampen, så det er ikke derfor han er inne.

- Men godt å se at målformen er på plass når han først er inne igjen?

- Det går ikke an å tenke på det. Blir som å måle melk med metermål det, vet du, sier Eggen.

Etter treningen fredag sto Olsen igjen og terpet avslutninger på innlegg fra assistenttrener Trond Henriksen.

PS: Her er Rosenborgs startoppstilling mot Stabæk på søndag: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Fredrik Winsnes, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Markus Henriksen - Trond Olsen, Rade Prica

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken