Gå til sidens hovedinnhold

- Orket ikke å se på Nielsen

Tor Trondsen skrudde av TV-en da David Nielsen segnet om.

12.04.2004: Tor Trondsen bæres i garderoben etter å ha pådratt seg sin andre smell mot hodet i seriepremieren for Fredrikstad mot Lillestrøm. Det blir starten på slutten for midtstopperens fotballkarriere.

22.03.2009: David Nielsen tvinges (til slutt) blødende av banen etter et voldsomt sammenstøt med hodet til lagkamerat Azar Karadas. Etter oppgjøret blir Brann-spissen fraktet til sykehus for behandling.

- Jeg gjorde ikke noe annet enn å slå av TV-en. Da han kom inn for andre gang og begynte å gå rundt seg selv – orket jeg ikke å se på mer. Heldigvis våknet en av ungene mine akkurat da også. Jeg har sjelden løpt så kjapt opp trappa før, sier Tor Trondsen til Nettavisen.

- Det er egentlig høl i hodet
Nesten fem år etter skademarerittet, er 32-åringen endelig tilbake i full jobb. Nå er han toppspillerutvikler i Moss FK og sportssjef på WANG Toppidrettsgymnas.

Les også: Sjokkert over Brann-benken

På sidelinjen synes han fremdeles det er fælt å se på tøffe slag mot hodet ute på fotballbanen. Også Brann-Stabæk mot søndag kveld, ble en følelsesladd affære.

- Tenk om han hadde fått en smell til. Hva hadde skjedd da? Jeg håper for Guds skyld at det går bra med ham, sier Trondsen.

- Er det verdt å ta slike sjanser som fotballspiller?

- Jeg forstår jo at David ikke ønsker å gi seg. Han tenker på lagkompisene sine og at de er avhengig av ham for å vinne kampen. Spillere vil ofte sette klubben foran helsa. Det er tross alt snakk om jobben din, men egentlig er det høl i hodet, sier han.

Tok telling mot Lillestrøm
Totalt fikk den tidligere Moss-, Rosenborg- og Fredrikstad-spilleren fem smeller mot hodet etter at skaden først oppsto under serieåpningen i 2004. I en cupkamp mot Moss var uhellet ute igjen, deretter kom nok en smell mot Tromsø i juni samme år.

Midtstopperen tok pause ut året, før han var tilbake igjen under 1-0-seieren mot Rosenborg på Lerkendal. 66 minutter fikk Tor Trondsen i Trondheim, egentlig endte fotballkarrieren der og da.

- Da jeg ble rammet selv trente jeg som vanlig, og følte ikke nødvendigvis så mye smerte. Men problemet er at man tåler mindre. Det skal ikke så mye til før man blir slått ut neste gang. For min del var det snakk om et lite knips da jeg ble satt ut av spill mot Rosenborg. Etter hvert begynte jeg å tenke på bryllupet mitt og at jeg ikke hadde noe ønske om å gifte meg i en rullestol, forteller han.

Samme sesong gikk han inn på kontoret til trenerne Knut Torbjørn Eggen og Egil Olsen. Der fortalte han at fotballkarrieren var over.

- Jeg brukte lang tid på avgjørelsen, men ble møtt med sympati av trenerne mine. Spesielt ble Knut Torbjørn veldig lettet. Han fortalte meg at det var nettopp det han håpet jeg skulle si.

- Hvordan har du det i dag?

- Nå går det heldigvis bra igjen. Jeg har vært ute i fem år, men nå er jeg tilbake i full stilling. Underveis har kroppen reagert voldsomt på stress og fysisk hardt arbeid. Det har gjort steinvondt i hodet. Det er som å bli slått med en hammer, sier han.

Svimmel Nielsen-exit
Søndag kveld kom de vonde minnene til overflaten igjen. Nielsen skallet stygt med lagkamerat Karadas, men kom ut på banen igjen.

Så segnet han om inne i feltet, uten at noen spillere var i nærheten av ham. Igjen ble Brann-spissen sendt ut på banen igjen, før Brann-legen til slutt fikk halt en halvt svimeslått spiss av banen.

- Som alle sannsynligvis så, forsøkte vi å holde ham tilbake den andre gangen. Den første gangen svarte han adekvat og riktig på alle kontrollspørsmålene. Han var ikke bevisstløs, men han holdt seg til hodet og var engstelig på grunn av det. Han ville gjerne fort innpå igjen. Blødningen var stoppet og han var, etter de rutinene vi vanligvis bruker, var han klar for å gå utpå igjen, sa Asle Kjellsen til TV2 Sporten etter oppgjøret.

- I tillegg var det en høydramatisk kamp og da er det vanskeligere å holde igjen en så ivrig spiller, enn det ville vært i en annen idrett eller med en spiller som har en litt annen personlighet.

- Flere bør involveres
Trondsen mener heller ikke at legen gjorde noe feil etter at dansken ble sluppet ut på gresset igjen.

- Det er legen som har peiling i slike situasjoner, men det er ikke så enkelt når 15 000 mennesker jubler over at spilleren vil inn på banen igjen. Adrenalinet pumper voldsomt i slike situasjoner. Derfor håper jeg at legen ikke blir lastet for dette, men kanskje bør flere personer involveres for å ta slike avgjørelser. For eksempel fjerdedommeren, foreslår Trondsen.

PS! Siste nytt om David Nielsen: - Hodet ble skannet på Haukeland Sykehus og alt var normalt, sier Branns lege til brann.no.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken