*Nettavisen* Sport.

Orket ikke å vente på Brann

Foto: (Dag Langerød/Nettavisen)

Dermed ble han Vålerenga-spiller i stedet.

11.01.11 15:19

André Muri og Stefan Strandberg var Vålerengas midtstoppere i den vellykkede 2010-sesongen.

I 2011 er det meningen at unge Aleksander Solli skal utfordre dem.

Da Oslo-klubben presenterte Fredrik Stoor og den unge Benin-spissen Sidoine Oussou, havnet Solli litt i skyggen.

I løpet av året håper Solli imidlertid å ta steget ut i Tippeliga-lyset.

- Målet er selvfølgelig en del Tippeliga-minutter i løpet av året. Jobber jeg steinhardt, så kommer det til å skje som en konsekvens av det, sier 20-åringen til Nettavisen.

Fra Bergen til Oslo
Han startet karrieren i Vadmyre, var ett år på lån i Fyllingen, før Løv-Ham ble hans faste arbeidgiver i 2008. Samtidig spilte han flere kamper for aldersbestemte landslag.

Etter en sterk sesong for Løv-Ham, som endte med play off-semifinale mot Hønefoss, ble det imidlertid Vålerenga som vant kampen om underskriften hans.

Men hvorfor ikke Brann?

- Jeg trente med Brann, starter Solli.

- Jeg hadde også muligheten til å trene med dem i januar, men jeg følte ikke at jeg kunne vente så lenge med å skrive kontrakt med en ny klubb. Det var egentlig uaktuelt, legger han til.

- Men en bergenser som velger Vålerenga?

- Ja da, jeg har hatt noen Brann-drakter hjemme opp gjennom årene, men det er noen år siden jeg kjøpte en Brann-drakt nå. For å si det sånn, jeg har flere Løv-Ham-drakter enn Brann-drakter hjemme.

- Jeg har også fått noen kommentarer fra folk hjemme over at det ble Vålerenga, men de fleste har ønsket meg lykke til. Det er viktig for meg også – å vite at folk støtter meg. Så nei, jeg kommer nok ikke til å komme på Vålerenga-trening ikledd Brann-trøye, gliser han.

- Spillende stopper, spillende lag
Så fort Vålerenga kom på banen ble valget nemlig enkelt for fjorårets Løv-Ham-spiller.

- Jeg ser på meg selv som en spillende midtstopper. Jeg er ingen murbrekker. Jeg liker å spille fri folk foran meg i banen. Jeg liker å slå noen crosser. Jeg liker å ha det gøy med fotballen, og det er helt klart en av grunnene til at det ble Vålerenga. Jeg hadde lyst til å spille for en klubb som spiller fotball, og Vålerenga viste at de vil det i sin knallsterke fjorårssesong.

Solli har vært profesjonell fotballspiller siden han sluttet på fotballinja på Wang, men karrierepila har ikke bare pekt mot himmelen de siste årene.

2009-sesongen ble nemlig helt ødelagt av en kneskade.

- Det stemmer. Jeg måtte opereres i kneet. Derfor har jeg vært gjennom veldig mye med egentrening for å trene meg opp igjen etter operasjonen. Det fungerte imidlertid bra i fjor, og jeg har jo bestått legesjekken her¿

- Hva må du bli bedre på for å ta nivået?

- Alle spillere bør ha utviklingsmål, og det har også jeg. Jeg vil forbedre hurtigheten. Jeg må forbedre styrken. Jeg må bli tøffere og komme meg inn i tempoet.

- Hvor mange kilo muskler må du legge på deg?

- Jeg tror ikke jeg skal legge på meg noe særlig. Det er nok mer snakk om å styrke de kiloene jeg allerede har, sier Solli.

Egentlig er det bare én ting han har å utsette på sin nye hverdag.

- Herregud så dyrt det er her i Oslo. Jeg bor på hotell nå, og må bestemme meg for om jeg skal kjøpe eller leie. Men herregud, det er dyrt her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.