*Nettavisen* Sport.

Orket ikke snakke

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

En sønderknust Freddy dos Santos orket ikke å snakke med pressen, mens en tårevåt Bernt Hulsker følte at han hadde sviktet lagkameratene.

25.08.05 12:29

BRUGGE (TV 2 Nettavisen): Kjetil Wæhler ble utvist, mens både Bernt Hulsker og Freddy dos Santos bommet fra krittmerket i den dramatiske straffekonken som fulgte etter 120 minutter med konstant belgisk press.

- Jeg føler at jeg sviktet lagkameratene mine. Det er tungt, veldig tungt, sa Bernt Hulsker da han tappert svarte på pressens spørsmål om straffebommen og missen alene med keeper etter tapet for Club Brugge.

- For dårlig
Hulsker misset på Vålerengas andre straffespark. Arni Gautur Arason reddet Brugges fjerde, men Freddy dos Santos bommet på det som skulle bli den avgjørende straffen. 28-åringen var sønderknust og orket ikke å snakke med pressen etter kampen. Han nøyde seg med følgende kommentar:

- Når straffen ikke går inn, er det for dårlig. Men jeg orker ikke å prate med dere, sa dos Santos til pressen.

Så gikk han inn i spillerbussen.

Kjetil Rekdal irriterte seg over Vålerenga-duoens fislete straffespark.

Irritert Rekdal
- Straffesparkkonkurranse er bingo. Men vi må skyte hardere. Det er irriterende at vi ikke skyter hardere, fastslo Rekdal, som nå skal ta med seg oslolaget til Uefa-cupen. Trekningen foretas i Monaco fredag klokken 13.00.

I mellomtiden kommer han helt sikkert til å gi Kjetil Wæhler en skjennepreken. Vålerengas kaptein fikk direkte rødt kort etter et sammenstøt med Gert Verheyen et snaut kvarter før slutt. TV-bildene ga ikke noe klart svar på nøyaktig hva som skjedde, men Rekdal var likevel klar på at utvisningen var helt unødvendig.

- Dette er det andre røde kortet til Wæhler. Han fikk et idiotisk rødt kort i Royal League, og han fikk et idiotisk rødt kort i dag. Han bør tenke over dette, bjeffet Rekdal.

Samtidig er han usikker på om utvisningen var korrekt.

- Men jeg advarte spillerne mot provokasjonene til Gert Verheyen på forhånd.

Kjetil Wæhler ville heller ikke si noe til de norske journalistene.

Ble presset bakover
Brugge har ikke tapt hjemme siden 4. november 2003, da AC Milan vant 1-0 på Jan Breydel Stadion. Og det belgiske hjemmelaget gikk knallhardt ut fra første sekund og presset Vålerenga langt, langt tilbake på banen.

- Det var ikke meningen at vi skulle ligge så lavt. All ære til Brugge, som spilte oss så lavt. De fortjente å gå videre, erkjente Rekdal.

Vålerengas eneste målsjanse kom i starten av andre ekstraomgang. Bernt Hulsker var raskest på ballen og kom alene med keeper, med en belgisk forsvarer tett bak. I stedet for å satse på et skudd mot mål, gikk han i bakken på jakt etter straffespark.

- Jeg skulle avgjort der. Jeg trodde han skulle ta beina mine, men det gjorde han ikke. Det var ikke straffespark, konstaterte Hulsker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.