*Nettavisen* Sport.

Ørnen har lettet

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Bjørn Einar Romøren nærmer seg gammel rekordform.

For noen få måneder siden var det usikkert om Bjørn Einar Romøren fortjente en plass på det norske landslaget. Forbundet valgte å satse videre på 26-åringen - heldigvis. I sommer har nemlig verdensrekordholderen fra Hosle i Bærum funnet bunnen av bakken igjen.

- Bjørn Einar har jobbet veldig bra. Han har etter min vurdering hatt ganske bra framgang på hoppingen, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Optimist
Mannen som seks ganger har stått øverst på pallen i individuelle verdenscuprenn, og som i mars 2005 hoppet 239 meter i Planica, er snart tilbake i toppform.

Det er bare én viktig ting som mangler:

- Det er ikke stabilt nok ennå. Det har vært en del gode hopp, og jeg er veldig fornøyd med hvordan det utvikler seg, men må nok bite i meg at det tar mer enn to dager å bli stabil, sier Romøren til Nettavisen.

Fremgangen er likevel ikke mer enn forventet, spør man hoslegutten selv.

- Jeg har alltid vært optimist. Selv om det gikk dårlig i fjor, har jeg ikke vært i tvil om at jeg skulle komme over det, fastslår Romøren.

Nå er det norske hopplandslaget i Courchevel i Frankrike, hvor de skal trene helt frem til tirsdagens Grand Prix-renn.

Fokus
Clas Brede Bråthen er spent før sommerens første møte med internasjonale konkurrenter.

- Bjørn har på sine beste hopp definitivt vært opp mot toppnivået sitt. Men stabiliteten er på dette tidspunktet ikke der hvor man kan forvente at han kan løfte seg opp på topp internasjonalt nivå, sier Bråthen til Nettavisen.

Før han legger til:

- Men han er jo ekstrem i konkurranser, så det kan godt tenkes at han viser at han faktisk har tatt kraftige steg opp. Vi vet jo veldig lite om de andre nasjonene nå, minner hoppsjefen om.

- Hva skyldes fremgangen til Bjørn Einar?

- Det er alltid veldig vanskelig å svare på hva det skyldes. Bjørn Einar har blitt mange erfaringer rikere, han har hatt kraftig motgang. Han innehar en del egenskaper som er gode når det gjelder fokus. Når han først har evaluert noe og bestemt seg for noe, så gjør han det han har bestemt seg for 110 prosent, for å bruke en gammel floskel, sier Bråthen.

Dessuten:

- Han føler heller ikke at han er i forsvarsposisjon lengre.

Positive takter
- Hvordan ligger det an med resten av landslaget?

- Vi føler at vi har hatt en langt bedre oppkjøring foran Sommer Grand Prix nå enn vi har hatt tidligere, i og med at vi har fått dette fantastiske anlegget på Lillehammer. Vi har gjort mer og med mindre reisebelastning, sier Bråthen.

Anders Jacobsen har ifølge hoppsjefen prestert opp mot sitt toppnivå, mens Sigurd Pettersen har vist gledelige glimt av gammel storhet.

- Alle har egentlig hoppet opp mot det nivået vi vet de er gode for. Roar har også vist solide takter på treningen, og det er ikke typisk ham. Han er langt fra noen treningshopper, humrer Bråthen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.