Gå til sidens hovedinnhold

Oscar Bobb klar for Manchester City

Bekrefter på Instagram at han er klar for Premier League-mesterne.

Stortalentet Oscar Bobb, som fyller 16 år 12. juli, har signert for Manchester City. Det bekrefter han selv på Instagram etter å ha lagt ut et bilde der han setter penn til papir på en kontrakt med de regjerende Premier League-mesterne.

- Nytt kapittel. Manchester City. Takk til Vålerenga for de siste to årene, skriver Bobb på sin Instagram-konto med et bilde av at han signerer for de regjerende Premier League-mesterne.

Hverken Manchester City eller Vålerenga har bekreftet overgangen fra offisielt hold tirsdag kveld.

Allerede i november 2018 omtalt VG at det skal ha eksistert en avtale mellom Bobb og City, men at man den gang måtte vente til måneden da han fyller 16 år.

I juni skrev også Dagbladet at det kun gjenstod formaliteter før supertalentet til Vålerenga sluttet seg til de himmelblå, som spiller sine hjemmekamper på Etihad Stadium.

Nettavisen var tirsdag kveld i kontakt med Jørgen Ingebrigtsen, sportssjef i Vålerenga, men han ønsket ikke å kommentere saken.

Nettavisen har foreløpig ikke fått svar fra Bobbs agent, Mike Kjølø, tirsdag kveld.

Bobb startet sin karriere i Lyn, og imponerte såpass at storklubben Porto fattet interesse for ham. Han bodde i Portugal og trente med Porto en periode, men signerte aldri for klubben på grunn av en tvist rundt lovligheten for en slik overgang for en mindreåring spiller (under 16 år). Siden returnerte han til Vålerenga der han har oppholdt seg frem til overgangen til City.

Han slutter seg dermed til en lang liste nordmenn som har vært innom Manchester City. Fra før har profiler som Åge Hareide, Kåre Ingebrigtsen og Omar Elabdellaoui vært innom klubben.

Martin Samuelsen, Eirik Holmen Johansen og Abdi Ibrahim er også nordmenn som har gått gradene i Citys akademi. Det samme har også unge superstjerner som Jadon Sancho, Brahim Diaz og Phil Foden gjort.

Kommentarer til denne saken