Ukraina kaster seg inn i kampen om å få OL i 2022 og blir en seriøs motstander til storfavorittene München og Oslo, men det er også ytterligere fire kandidater.

Ved siden av Oslo, München og Lviv har Beijing og nabobyen Zghangjiakou, polske Krakow, kasakhstanske Almaty og svenske Östersund sagt at de vil være med i kampen om å få OL om snaue ni år.

Fristen for å melde sitt kandidatur går ut 14. november, og det er klart at det blir mange søkere til OL-et også Oslo er interessert i. Nå kommer de ulike byene til å kjempe en tøff kamp det kommende året. Detter vil Den internasjonale olympiske komité (IOK) plukke ut tre finalebyer, før den endelige avgjørelsen tas sommeren 2015.

– For ti år siden ville jeg sagt det ville være umulig for Ukraina å by på de olympiske leker, men nå er søknaden en realitet, og jeg mener vi bør ha gode sjanser til å vinne, sier den gamle stavhopperen Sergej Bubka.

For Ukraina, et land med 46 millioner innbyggere, er det svært viktig å vinne fram i kampen om å få OL, for landet trenger sårt til inntekter fra turisme og idrett, og ukrainerne håper å få drahjelp til større inntekter fra denne næringen via OL.

Det er først og fremst München, men også Oslo, som er favoritt til å få OL i 2022. (©NTB)