*Nettavisen* Sport.

Oslo sender OL-søknad

Blåser i utsagnene som kom på NRK.

11.02.07 18:00

(iOslo.no): I går kveld meldte NRK at IOC-president Jacques Rogge ikke anbefalte Oslo å levere inn sin OL-søknad. Han ble blant annet sitert på at det bare ville bli akseptert søknader fra enkeltbyer. Nå slår imidlertid Oslo-ordføreren tilbake med at hovedstaden likevel kommer til å levere sin søknad om å bli Norges OL-kandidat for lekene i 2018.

- Forbausende
- Jeg hørte det som ble sagt og synes det var forbausende. Det ble forvirrende, men vi kommer til å levere vår søknad som planlagt 19. februar. Når vi får analysert det som ble sagt vil det nok komme frem at premissene for vår søknad ikke er forandret. Det hele beror seg nok på en misforståelse, sier Simonsen til iOslo.no.

Oslo kjemper som kjent med Trondheim og Tromsø om å bli Norges kandidat til de aktuelle lekene. Svaret får byene i slutten av mars og det er styret i Norges Idrettsforbund og Olympiske komité som behandler søknadene.

Simonsen utelukker imidlertid ikke at det kan bli aktuelt å kontakte IOC-presidenten for å få skikkelig klarhet i hva han faktisk mente med uttalelsene han kom med til NRK.

Sikker på Oslo
- Først må jeg snakke med prosjektorganisasjonen. Så kan det bli aktuelt å få klarhet i hva Rogge mente. Men jeg må understreke at vi er én søkerby, men benytter oss av alpinanleggene på Hafjell og Kvitfjell, sier Simonsen til iOslo.no.

Simonsen er overbevist om at Oslo kommer til å bli Norges kandidat til vinter-OL i 2018.

- Jeg kan ikke se noen bedre kandidat og er sikker på at dette går bra.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.