Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-talent får sjansen på landslaget

Stortalentet Mats Møller Dæhli fra Ullevål får høyst trolig sin A-landslagsdebut mot Danmark eller Skottland.

OSLO: Den teknisk dyktige 18-åringen er en av fem Molde-spillere som landslagssjef Per-Mathias Høgmo har funnet plass til foran de to privatkampene.

Han har tidligere spilt for både Stabæk og Lyn. Her kan du lese hva dittOslo og Nordre Aker Budstikke skrev om Mats Møller Dæhli i 2010.

Dæhli er ikke hentet inn til landskampen for å «se på». Alt tyder på at den tidligere Manchester United-lærlingen får slippe til.

– Mats har stort potensial og er en som vi tror vil ta nye steg neste år. Han passer i vår måte å spille fotball på. Vi legger ikke noe press på ham. Det er en god læringsprosess å være med A-landslaget. Vi forventer å se ferdigheter, sier Høgmo.

11 kamper er det blitt for Molde i eliteserien i høst, hvorav seks fra start. Sjansen er nok størst for at Dæhli får sin A-lagsdebut mot Skottland. Den kampen spilles nemlig på Moldes hjemmebane 19. november.

Les også: Mats Møller Dæhli herjer i United

Molde-tungt

Jo Inge Berget er en annen Molde-spiller som får sjansen. Han har tre A-landskamper fra før.

– Jo Inge har vi tro på. Han er ikke helt der vi vil, men han er en vi har forventninger til, sier Høgmo.

Sju mål og fem assist er Bergets fasit for Molde. Spesielt i høst har hadelendingen vært god. Han imponerte under U21-EM i sommer. Angriperen har et spennende teknisk register, akkurat som Dæhli.

Fortsatt er den tidligere Lyn- og Strømsgodset-spillere noe ujevn, men når han er «skrudd på», er han en utfordring for de fleste forsvarsspillere.

Morten Linnes, også han Molde og en kjenning av Høgmos assistent Tor Ole Skullerud, kan også få sin debut i de to landskampene i midten av måneden. Ørjan Håskjold Nyland kan også få muligheten. Molde-keeperen kan være i ferd med å presse Rune Almenning Jarstein i kampen om å være Norges nummer 1.

Moa-uro

Strømsgodset-spissen Ola Kamara debuterte som innbytter i Slovenia. Mot Island fikk han starte. Oslo-gutten får fornyet tillit denne gangen. Marcus Pedersen (Barnsley) er tilbake fra skade, mens Mohammed Abdellaoue får sjansen selv om han knapt spiller i Stuttgart.

– Ikke den mest gunstige situasjonen, sier Høgmo om Moas benketilværelse i Tyskland.

To spillere tas ut etter helgens 30. og siste runde i eliteserien.

– Alt vi gjør fra «nu» er for å være best mulig forberedt til kvalstarten neste år, sier Høgmo.

Han slipper til unge spillere mot Danmark og Skottland. Høgmo vil teste «relasjonelle ferdigheter», som han kaller det. Han har et snaut år på seg til å sette sammen Norge til EM-kvalifiseringen starter neste høst. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis