Gå til sidens hovedinnhold

Oslo vil også ha OL

Oslo vil gi Tromsø og Lillehammer kamp om å arrangere OL i 2014. Hovedstaden mener Norge vil spare flere millioner kroner på å legge vinterlekene til Oslo. Les saken og si din mening her.

Politikerene mener ved å utnytte eksisterende anlegg i en infrastruktur fra Oslo til Kvitfjell vil bli et langt billigere alternativ enn NIF-komminsjonen har vurdert i Tromsø og Lillehammers søknader.

- Nesten alt ligger klappet og klart. Vi ser for oss et OL til en kostnad av noen få hundre millioner fremfor et milliard-OL der gjenbrukseffekten vil være liten når det gjelder anlegg, sier varaordfører Svenn Kristiansen (Frp) til VG.

Han sier at også at Norge bør vurdere muligheten for at Oslo og Lillehammer eventuelt kan arrangere OL sammen.

- Vi har bedt dem vurdere et konsept der de to tidligere OL-byene Oslo (1952) og Lillehammer (1994) i felleskap kan arrangere OL, sier Kristiansen.

For tidlig

Kristiansen, som sitter sammen med seks toppolitikere i et utvalg som har sent brev til NIF for å vurdere Oslo som søkerby, innrømmer likevel at 2014 kan bli i tidligste laget for vinter-OL.

-Oslo har søkt VM på ski i 2009, og regner med store sjanser for å bli arrangør. Derfor kan 2014 bli litt tidlig, men planene om OL i Oslo kan alterntativt gjennomføres i 2018, sier varaordfører Svenn Kristensen (Frp) til VG.

Han understreker at han ikke har noe i mot Tromsø som søkerby, men mener det blir for dyrt.

- Jeg har ingenting i mot Tromsø, som har et sjarmerende konsept. Men ser vi nøkternt på det, vil nasjonen som helhet komme langt bedre ut med det med vårt langt rimeligere alternativ, slår Kristiansen fast.

Hvilken norsk by mener du er best egnet til vinter-OL 2014? Si din mening i feltet under.

Kommentarer til denne saken