Gå til sidens hovedinnhold

Osloborgere mer treningsbevisst

Denne måneden merker treningssentrene i Oslo en stor pågang. Jeg synes at borgerne i Oslo har blitt mer bevisst på å holde kroppen sunn, sier daglig leder i Friskis&Svettis Oslo, Hilde Aker, til Ostkantavisa.no.

Treningsivrige oppsøker treningsstedene etter nyttår. Friskis&Svettis svarer med å tilby flere timer enn noen gang.

Mediefokus og nyttårsløfter

Fokuset på trening har knapt vært større. En kombinasjon med været, nyttårsløfter og mediefokus gjør at treningssentrene opplever en treningsbølge ved nyttår.

- Allerede nå har vi merket en større pågang. I går holdt vi for første gang åpent 1.nyttårsdag og pågangen var over all forventing. Det var over 50 mennesker her klokken tre i går, opplyser hun.

Hvert år strømmer folk i alle aldre til treningslokalene ved nyttår. Mange har satt seg spreke nyttårsforsetter.

Medlemsmassen øker kraftig de første to ukene etter nyttår. Mange av de eksisterende medlemmene er også ivrigere enn ellers i året.

- Det er klart dette er den morsomste tiden på året. Vi utvider antallet timer, primært med flere timer av de mest etterspurte produktene, men vi introduserer også nyheter, sier Hilde Aker.

Mer bevisste

Men det er ikke bare i januar folket strømmer til treningssentrene.

- En tendens vi har sett i det siste er at det er en jevn pågang året rundt, sier hun og presiserer at hun synes borgerne i Oslo har blitt flinkere til å trene.

- Jeg synes at de som bor i Oslo har blitt flinkere å trene. Det virker som om de er mer bevisste nå enn hva de var før. Inntrykket jeg sitter med er at flere velger å holde kroppen sunn med trening, fortsetter hun.

- Er det mange som gir opp treningen etter hvert?

- Jeg synes at det holder seg jevnt på treningssentrene. Men så klart er det litt væravhengig. Vi merker at det blir mer plass på sykkeltimene våre når folk begynner å sykle ute. Mange velger også å mosjonere ute når været er bra. Dermed er pågangen mindre når det er fint vær, sier Hilde, som merker en stor pågang spesielt søndager om været er dårlig.

Tren med venner

Når man skal trene er det viktig at man har det gøy.

- All erfaring viser at dersom treningsiveren ved nyttår skal bli til en varig treningsvane må treningen være lystbetonet, fleksibelt og med lav terskel for å bli med. Treningen skal være glad og motiverende. Det må være variasjon i form av forskjellige intensiteter og med forskjellig innhold. Musikken må være fengende og drivende, forklarer Hilde Aker når vi spør om oppskriften på suksess.

I tillegg anbefaler Friskis&Svettis at man finner gode treningskammerater. Det er alltid lettere når flere gjør noe sammen.

- Alle mennesker er konstruert for å trene, og alle bør gjøre det ut fra sine egne forutsetninger. De fremste motivene er at trening gir godt overskudd både fysisk og mentalt. Å trene forebygge helseplager, det er avstressende og ikke minst synes mange at det er morsomt, sier Hilde Aker.

Hun har som sitt fremste mål å få flere opp av sofaene og begynne å trene.

- Det er viktig å utfordre folk på at trening verken behøver å være spesielt dyrt eller vanskelig å få til sier Hilde Aker.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem