Gå til sidens hovedinnhold

Østberg kjører for framtiden

Mads Østberg kjemper om pallplass i rally-VM. Like viktig i sesonginnspurten er kampen for framtiden.

Fire runder gjenstår før årets verdensmester i rally skal kåres. Ingenting tyder på at Mads Østberg kan melde seg på i den kampen, men mossingen er i posisjon til å utfordre Petter Solberg i kampen om tredjeplassen.

To små poeng skiller nordmennene når Rally Storbritannia innledes torsdag kveld. Mads Østberg signaliserer samtidig at det står mer på spill enn bare VM-poeng de kommende ukene og månedene.

24-åringen vil gjerne benytte VM-avslutningen til å bevise at han fortjener et fabrikksete foran 2013-sesongen.

Mer å gi
Det siste kan nemlig bli viktig for Østberg – som også denne sesongen har kjørt som privatfører.

– Det blir bare vanskeligere og vanskeligere å fortsette som privatfører. Vi sliter med å få på plass et budsjett som gjør det mulig å satse skikkelig, så vi håper definitivt på et fabrikkssete, sier Østberg til wrc.com.

– Men jeg må vise at jeg er god nok. Er jeg ikke det, fortjener jeg ikke fabrikksplassen – og da skal jeg heller ikke klage, tilføyer han.

24-åringen tok karrierens aller første seier i Portugal i april – og har imponert stort denne sesongen. Under Rally Finland nylig uttrykte blant andre Ford-sjef Malcolm Wilson sin beundring for nordmannen.

Østberg føler samtidig at han har enda mer å gi.

– Vi har større potensial enn vi har vist så langt. Dessverre har vi ikke nok penger til å gjøre den testingen vi hadde ønsket og trengt for å være helt i toppen. Med et komplett testprogram skulle vi ha kjempet enda lenger opp på listene, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Nye forhold
Nå er Østberg uansett klar for Rally Storbritannia – og østfoldingen sikter høyt.

– Dette er et løp jeg liker veldig godt, og som jeg har gjort det bra på flere ganger tidligere, så vi kjører helt klart for pallen, sier mossingen.

– Mange fabrikkteam begynner dessuten å bestemme seg for hvem de ønsker som førere, så det er viktig å få vist hva man er god for, fortsetter han.

De siste årene har runden i Wales gått i november, og vært kjent for gjørme, tåke og regn. Nå tror Østberg at forholdene blir ganske så annerledes.

– Det er meldt fint vær, så i år tror jeg vi får et helt nytt inntrykk, sier han.

Petter Solberg er også offensiv foran helgens kjøring.

– Jeg har flere seirer i Rally Storbritannia enn i noen annen VM-runde, og jeg kan ikke beskrive hvor klar jeg er for å ta enda en seier. Jeg har bare ett mål, og det er å vinne, sier han. (ANB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger