Gå til sidens hovedinnhold

Østberg sikret norsk seier

De norske herrene ble satt på plass av Russland.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg sikret norsk seier i lagsprinten i tsjekkiske Nove Mesto søndag ettermiddag.

Flugstad Østberg avgjorde stafetten da hun rykket fra Finlands førstelag og Russlands andrelag i den siste motbakken på sisterunden. De to lagene kapret henholdsvis andre- og tredjeplassen.

- Jeg hadde gode ski, og det var en meget god følelse å kunne dra fra Saarinen. Det var godt å vinne her sammen med Maiken (Caspersen Falla), sier Østberg til NRK.

Kathrine Rolsted Harsem og Celine Brun-Lie gikk for det norske andrelaget og lå i front i starten av finalen. Duoen fikk det imidlertid tungt og klarte ikke å henge med da Norges og Finlands førstelag satte opp farten. Den norske duoen ble til slutt nummer fem.

Eldar Rønning og Eirik Brandsdal for det norske førstelaget og Pål Golberg og Ola Vigen Hattestad for det norske andrelaget styrte mye av herrefinalen.

På den siste runden fikk de norske lagene, sammen med Russlands førstelag, luke tilbake til feltet. Eirik Brandsdal kom først inn på oppløpet, men russiske Nikita Kriukov viste sine enorme spurtegenskaper og sikret russisk seier. Maxim Vylegzhanin gikk første etappe for det russiske laget.

Norges andrelag ble nummer tre.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken