Gå til sidens hovedinnhold

Østberg til topps i prologen

Mens Martin Johnsrud Sundby var best av de norske herrene.

Tour de Ski fortsetter tirsdag med fristil sprint i sveitsiske Lenzerheide og flere av de norske jentene fikk en god start på dagen med bra plasseringer i prologen.

Best av samtlige var Ingrid Flugstad Østberg, som brukte 2:52.99 på den 1,5 kilometer lange løypa. Det var var 2,25 sekunder raskere en Greta Laurent fra Italia, som hadde nest beste tid.

- Jeg var på hugget fra start. Det er absolutt en av de beste prologene jeg har gått, sa Østberg til NRK etter løpet.

Marit Bjørgen gikk som ventet også fort, og tok tredjeplassen i prologen - 2,77 sekunder bak Østberg. Mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en syvende plass - 3,58 sekunder bak Østberg.

Skofterud og Steira ute
Det gikk noe tregere for både Heidi Weng og Therese Johaug i prologen, men begge kom seg videre til kvartfinalen med en 24. og 27. plass.

Verre var det for Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofertud, som begge ble slått ut. Steira var hele 15,14 sekunder bak Østberg i mål, noe som holdt til en 52. plass.

Skofterud måtte nøye seg med en 63. plass - 17,10 sekunder bak bestetiden.

Rask Sundby
For herrene var det Martin Johnsrud Sundby som var best av de norske i prologen. 29-åringen fra Røa i Oslo ble nummer fem - 1,40 sekunder bak Simeon Hamilton fra USA, som var best.

Andrew Newell, også fra USA, var nest best, mens vinneren fra forrige sprint, Calle Halfvarsson ble nummer tre.

Til tross for at både Finn Hågen Krogh (6. plass) og Petter Northug (13. plass) tok seg greit videre til sprintfinalene, var det en rekke nordmenn på herresiden, som ikke klarte å kvalifisere seg.

Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Chris Jespersen, Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen er alle ute av tirsdagens sprintkonkurranse.

Tøft ble det også for en av tourens forhåndsfavoritter, Alexander Legkov, han gikk i mål 5,81 sekunder bak Hamilton på en 37. plass, og er også ute av dagens sprint.

Kvartfinalene starter 14.45.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken