*Nettavisen* Sport.

Østberg ute av tetkampen

MISTET SJANSEN: Mads Østberg mistet muligheten til å vinne i Mexico.

MISTET SJANSEN: Mads Østberg mistet muligheten til å vinne i Mexico. Foto: Ronaldo Schemidt (Afp / NTB scanpix)

En jordvoll stoppet Mads Østberg i Mexico.

Mads Østberg kjempet i teten etter første dag av Rally Mexico, men et ublidt møte med en jordvoll lørdag ødela hans sjanser.

- På et raskt parti under den første fartsprøven i dag hadde jeg en litt for tøff note inn mot en høyresving. Jeg slo inn i en jordvoll, og armen i bakstillingen brakk, forteller Østberg i en pressemelding.

- Jeg klarte å fullføre prøven og fikset det en gang under transport til neste prøve. Dessverre holdt det ikke, og vi måtte reparere igjen. Dermed gikk det for mye tid, og vi kom altfor sent til neste prøve.

Dermed var det over og ut for Østberg på 2. etappe, men han benytter seg av anledningen til å starte igjen søndag, for å finne gode løsninger foran neste VM-runde i Portugal.

Det skal kjøres fire fartsprøver søndag, inkludert løpet lengste på hele 55 kilometer. Tidsstraffen fra lørdag gjør at alle sjanser i sammendraget er borte, og biler som starter igjen etter å ha brutt kan heller ikke ta VM-bonuspoeng på løpets avsluttende «power stage».

Sebastien Ogier ledet etter å ha knivet med Østberg gjennom fredagen, og verdensmesteren økte sin ledelse da Østberg måtte bryte. Halvveis i lørdagens fartsprøver var han 49 sekunder foran VW-lagkamerat Jari-Matti Latvala.

Thierry Neuville på tredjeplass var nesten fire minutter bak lederen.

Østberg var ikke eneste nordmann som var uheldig fredag. Andreas Mikkelsen rullet og måtte bryte for annen dag på rad. Også Robert Kubica måtte bryte etter å ha rullet. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.