Gå til sidens hovedinnhold

Østensen forbi Northug

Er Norges beste i Tour de Ski etter pallplassen på sprinten.

Etter at Petter Northug ikke klarte å komme seg videre fra kvalifiseringen til finalerundene i sprinten i fristil mandag, var det Simen Østensen Norge måtte sette sin lit til.

Østensen gikk knalltøft i kvartfinalen, og tok seg senere videre fra semifinalen på tid.

I finalen lå han pent plassert i feltet, bak svenskene Emil Jönsson og Marcus Hellner. På oppløpet var gårsdagens uheldige Jönsson suveren, og etter ham var landsmann Hellner like suveren i kampen om andreplassen.

Opptur
Bak de to var det jevnere, og på de siste meterne klarte Simen Østensen å komme seg forbi tsjekkiske Dusan Kozisek og kapre den siste pallplassen.

En fin opptur for Østensen som falt både på gårsdagens sprint og lørdagens jaktstart.

Sammendraget
I sammendraget leder nå Emil Jönsson rimelig suverent. Han ligger 43,8 sekunder foran Marcus Hellner på andreplass. Men Jönsson er spesialsprinter og kan ikke ha forhåpninger om å henge med i teten i sammendraget til siste slutt.

Simen Østensen ligger på tredjeplass i sammendraget, bare fem tideler bak Hellner. Like bak der igjen følger russiske Maxim Vylegzhanin.

Petter Northug ligger på femteplass, 47,3 sekunder bak lederen. Like bak Northug igjen finner vi andre sammenlagtfavoritter som sveitsiske Dario Cologna og tyske Axel Teichmann.

Dermed ligger det an til at det etterhvert kan bli et samlet tetfelt underveis i jaktstarten over drøye 30 kilometer onsdag.

Øvrige norske
Gårsdagens klassiske sprintvinner Eldar Rønning endte på 20. plass på mandagens sprint i fristil. Også Martin Johnsrud Sundby tok seg videre fra kvalifiseringen, men han var sjanseløs i kvartfinalen og endte på 28. plass.

Her finner du sammenlagtstillingen i Tour de Ski.
Her finner du resultatene fra sprinten mandag.

Les også: Voldsom nedtur for Northug
Les også: - Northug ikke skuffet
Les også: Kanonsprint av Brun-Lie
Les også: Steira slått ut

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar