Østenstad: - Dette var herlig

Foto: Scanpix/Alf Ove Hansen

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Den hjemvendte utenlandsproffen Egil Østenstad bidro til utlikningen, før han selv ga Viking seieren på overtid. Ikke rart han strålte etter kampslutt.

18.09.04 21:17

HAM-KAM - VIKING 1-2: - Dette var herlig og ikke minst fortjent. Jeg synes vi var mye, mye bedre og spillende enn Ham-Kam, spesielt i 1.omgang, sa Østenstad til TV 2 Nettavisen.

- De var sterke på dødballer, men ellers var det ingenting, fortsatte den lykkelige Viking-helten, som likevel mente at det opplagt ikke var enkelt for noe lag å komme hit til Briskeby.

Kampen var lenge ganske kjedelig og lite velspilt, selv om spenningen holdt seg hele veien. Det var først etter at lagene begynte å bytte inn spillere, at det løsnet foran målene.

Kampfakta og spillerbørs

Hangeland spanderer middag
Hjemmelaget fikk vist fram en spennende nykommer i den nigerianske kraftpluggen Oluwasegun Abiodun, som med et vannvittig rykk og en uredd spillestil skapte mye uro for Viking. Han valset rundt med hele forsvaret, før han leverte til luringen Espen Haug - som vippet følsomt inn mot Geir Frigård. Det var derimot Brede Hangeland som fikk den tvilsomme æren av å nikke ballen utagbart over en utrusende Frode Olsen.

- Ja, det så sikkert utrolig klønete ut, og jeg skal spandere middag på de ti spissene som reddet meg og snudde kampen for oss, smilte Hangeland. Akkurat da, et kvarter før slutt, så det veldig mørkt ut for gjestene.

Godt bytte
Man rett etterpå presenterte de sin innbytter-joker, Hannes Sigurdsson. Han snudde kampen. Han brukte kun fem minutter på å finne nettmaskene. Han fikk ballen av Østenstad før han sterk og hurtig vendte bort en Ham-Kam-forsvarer og skjøt utagbart i mål i samme bevegelse. Deretter var det hans tur til å være servitør på overtid, og Sigurdsson ga helterollen til nettopp Østenstad.

Vikings trener, Roy Hodgson, var selvfølgelig fornøyd med snuoperasjonen, og spesielt imponert og ikke minst overasket var han over at Egil Østenstad presterer så bra så raskt etter at han kom tilbake.

Imponert over Egil
- Egil spilte meget bra også om vi ser bort i fra at han skapte et mål og scoret det andre, skrøt Hodgson og forsatte. - Han er en tøff gutt. Han har spilt i England og Skottland, og det kan du se. Han tåler en trøkk.

Han ble spurt om Østenstad burde få sjansen på landslaget, men hadde en grei beskjed der:

– Som tidligere landslagssjef for blant annet Sveits fikk jeg alltid mange meninger om hvem jeg burde ta med, så jeg tar selv aldri slikt gjennom pressen. Men Åge Hareide kjenner meg fra tiden i Danmark, og jeg prater gjerne med han om han ønsker min mening om noen av mine spillere, kommenterte Hodgson.

Tabellsituasjonen
Bortelaget tok tre viktige poeng i kampen om å komme seg vekk fra nedrykksspøkelset. Om Vikings situasjon hadde den karismatiske treneren følgende å si:

– Denne kampen løser ingenting, men den gir oss selvtillitt og et grunnlag å bygge videre på. Vi viser en god innstilling og en jevn stigning etter min start her. Jeg har glemt Lillestrøm-kampen, da var jeg ikke i styringen ennå, spøkte han.

For Ham-Kam sin del er de nok også mest opptatt av å glemme denne kampen fortest mulig. For de siste fem minuttene mistet de tre viktige poeng, som kunne sendte dem inn i medaljekampen for alvor. I stedet må de konstatere at statistikk ofte er vanskelig å bryte. De har nemlig ikke greid å slå Viking på hjemmebane siden 1971.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag