*Nettavisen* Sport.

Østenstad: - Ufint av Ingebrigt

Foto: (SCANPIX)

- Har det klikka for dem? spør Ingebrigt Steen Jensen. Egil Østenstad er provosert.

11.01.07 14:19

Det er på Stabæks hjemmeside at fotballentusiasten og forfatteren Ingebrigt Steen Jensen spør om det har klikka for de norske fotballklubbene.

Christian Brinck til Lyn for fem millioner og Ardian Gashi til Brann for sju millioner er to av overgangene Steen Jensen reagerer på. Børre Steenslid overgang til Viking for seks millioner er det som får begeret til å renne over for Stabæk-guruen.

«Noen pengesterke klubber er i ferd med å ødelegge det innenlandske overgangsmarkedet, med svært negative konsekvenser både for spillere og klubbfotballen her hjemme», hevder Steen Jensen.

- Hva er det du vil med utspillet ditt, Ingebrigt Steen Jensen?

- Jeg vil oppnå at vi får en debatt om prisene i Norge. Jeg ønsker ikke at vi skal ende opp i en situasjon som hindrer utviklingen av norske spillere, eller at Norge blir som England, hvor en spillers pris firedobles når man viser interesse for en spiller i utlandet.

- Idioti
Det er spesielt prisen på Børre Steenslid som får Steen Jensen til å se rødt, og bruke ord som «idioti» om de norske overgangsprisene.

- Jesper Jansson (Stabæks speider og rekrutteringsleder) trodde ikke det han hørte, da han fikk vite overgangssummen på Børre Steenslid. Den ligger milevis unna en tilsvarende spiller i Sverige, sier den forhenværende reklamesjefen.

Sportslig leder i Viking, Egil Østenstad, er ikke bare begeistret for Steen Jensens utspill, og kritikken av Viking i særdeleshet.

- Jeg er enig i at prisen på norske spillere er altfor høy, sier Østenstad til Nettavisen.

- Men samtidig er det ufint av ham å uttale seg så bastant om en avtale han ikke kjenner. Ingebrigt er en mann med spissformuleringer, men det er en fordel at man vet hva man uttaler seg om, sier den gamle Viking-helten tørt.

Ifølge Østenstad er det ikke riktig at Viking har gitt seks millioner kroner for Sogndal-spilleren.

- Det er lenge til han vil koste oss seks millioner kroner. Får han nok kamper, så vil han imidlertid være verdt de pengene, påpeker Østenstad.

- Kjøpende klubbs ansvar
I sitt innlegg skriver Steen Jensen at den beste spilleren i Allsvenskan heter Max von Schleebrugge. Nylig ble midtstopperen hentet av serieleder Brugge for om lag 3,2 millioner norske kroner.

«Halvparten av prisen på Børre Steenslid, med andre ord. Ære være ham, forresten, den sinnssyke prisen er verken hans eller Sogndals skyld, men kjøpende klubbs skyld.», skriver Steen Jensen.

Østenstad mener regnestykket er mer komplisert enn som så.

- Det er ikke bare overgangssummen som er interessant. Lønna er også viktig. Jeg vil tro at Max von Schleebrugge får en helt annen lønn enn Børre (Steenslid). Og han ligger ikke engang i lønnstoppen i Viking, og Viking er heller ikke lønnsledende i Norge, påpeker Østenstad.

Enige om blodpriser
Likevel er han enig i hovedkonklusjonen til Ingebrigt Steen Jensen.

- Jeg er enig i at norske spillere er for dyre, og at det naturligvis vil medføre flere utlendinger i norsk fotball.

- Samtidig må det bli den enkelte klubbs valg om de vil prioritere norske eller utenlandske spillere, påpeker Østenstad.Er norske spillere for kostbare? Ta debatten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.