*Nettavisen* Sport.

Østenstad ferdig i Viking

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- En vanskelig og tøff beslutning, sier sportsdirektøren.

08.06.11 13:06

Egil Østenstand trekker seg som sportsdirektør i Viking. Styreleder Ole Rugland fikk beskjeden tirsdag, mens spillerne fikk vite om avgjørelsen rett før onsdagens trening.

- Dette er en beslutning som har vært vanskelig og tøff, men er riktig, skriver Østenstad i en uttalelse på Vikings hjemmesider.

Rugland forteller til Rogalands Avis at avgjørelsen er Østenstads egen.

- Jeg fikk telefonen fra Egil Østenstad mandag kveld, og meldingen hans var et sjokk for meg. Jeg er veldig lei meg for avgjørelsen, og skulle helst sett at han hadde fortsatt i stillingen sin. Egil er imidlertid en meget bestemt mann, sier Rugland, som mener Østenstad har fått altfor lite annerkjennelse for jobben han har gjort i klubben, sier Rugland til avisen.

Ligger sist
Østenstad begrunner avgjørelsen med de dårlige resultatene i klubben de siste årene. I år ligger Viking helt sist i Tippeligaen etter bare én seier på ni kamper.

Østenstad mener likevel at den strategien klubben har fulgt er den rette.

- Når vi ikke har nådd våre målsettinger for A-laget de siste tre sesongene, og starter denne sesongen svakt, tror jeg likevel det er riktig for Viking at noen andre ser på hvor veien skal gå videre og leder dette arbeidet. Det er også slik at de resultatene vi har hatt for A-laget de siste sesongene medfører at den helt nødvendige troverdigheten, tyngden og tilliten en sportsdirektør trenger, svekkes, skriver Østenstad.

Østenstand har hatt jobben som sportsdirektør i Viking siden 2006.

- Den viktigste beslutningen på kort sikt er allerede tatt: Jeg er overbevist om at den planen Åge og Svein i dialog med spillertroppen har laget for å komme oss vekk fra bunnen av Tippeligaen er 100 prosent riktig. Jeg er trygg på at vi gjennom å holde oss til denne både vil få se et Viking-lag og Viking-spillere som presterer i tråd med det potensialet som er her, mener 39-åringen.

- Han har nok penger
Supporterne forstår godt at Østenstad trekker seg, men er ikke sikker på om det vil hjelpe noe på den sportslige situasjonen i klubben.

- Det er en 15-16 spillere som ikke har prestert. Annet enn det forstår jeg veldig godt at han gikk. Han er en mann med nok penger og nok utdannelse til å kunne få en enklere jobb enn å styre Viking, sier styreleder i Vikinghordene, Geir Inge Fiskebekk, til Nettavisen.

- Tror du at Østenstands avgang vil ha noe å si for det som blir prestert på banen?

- Nei, det har jeg ingen tro på. Det er jo ikke han som løper ned å forteller spillerne hva de skal gjøre. Men jeg kan håpe, sier Fiskebekk.

Krevde endringer
Viking-kaptein Erik Nevland gikk nylig ut og krevde endringer for å få klubben på rett kjøl.

- Jeg har ikke lyst til å snakke i media om hva vi må gjøre annerledes. Men noe må vi jo helt klart gjøre. Vi kan ikke fortsette som vi holder på nå, sa Nevland til Nettavisen etter tapet for Tromsø i mai.

Det har vært spekulert i om det har vært trener Åge Hareide som ville byttes ut, men nå er det altså sportsdirektøren som tar hatten og går.

Har ombestemt seg
For en drøy uke siden sa Østenstad til Aftenbladet at han ikke vurderte å trekke seg. Nå har han altså ombestemt seg.

- Nei, jeg har ikke fokus på det, men bare på hva vi kan gjøre for å komme ut av denne situasjonen. Vi må innse at vi ligger der vi ligger på tabellen, og at vi har en svært tøff jobb foran oss, sa Østenstand 30. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.