Gå til sidens hovedinnhold

Østerrikes hopptrener fikk sparken

Østerrikes finske hopptrener Hannu Lepistö fikk sparken etter den dårlige innsatsen i helgens renn i Lahtis.

Mika Kojonkoski har hatt kjempesuksess som norsk trener denne sesongen. Det samme kan ikke sies om hans landsmannen Lepistö, som i sin annen sesong med ansvar for østerrikerne har opplevd mye motgang og er kommet på kant med hopperne.

Sparken
Etter rennene i Lahtis, der det ble 5. plass i lagkonkurransen og Thomas Morgenstern på 12. plass ble beste østerriker individuelt, besluttet sportssjef Toni Innauer å løse Lepistö fra hans oppgaver umiddelbart.

Lepistö skulle gi seg ved sesongslutt, men nå overtar Stefan Horngacher og Michael Beisman ansvaret i de tre siste rennene i Finland og Norge.

Innauer mener at Lepistö har manglet engasjement og at klimaet i troppen er blitt en belastning i forhold til prestasjoner.

Begeistring
- Trenernes første oppgave blir å skape begeistring og tenne en ny gnist i laget. Hopp skal bli gøy igjen, sier han til ORFs nettsted.

Tre hoppere som gjorde det godt i kontinentalcupen i Vikersund slutter seg til verdenscuplaget: Dobbeltvinneren Roland Müller, Balthasar Hauser og Martin Koch. Innauer vil også at Martin Höllwarth, som reiste hjem fra Lahtis på grunn av en syk sønn og gravid kone, skal komme tilbake til sesongavslutningen.

Höllwarth er beste østerriker sammenlagt i verdenscupen, på 4. plass.

I fjor var Østerrike suverent beste nasjon i verdenscupen, i år er østerrikerne på 3. plass i nasjonscupen langt bak Norge og Finland.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett