Gå til sidens hovedinnhold

Østerriksk dominans i hopp

Mens nordmennene landet et stykke bak.

Gregor Schlierenzauer vant søndagens verdenscuprenn i hopp 1,7 poeng foran sin østerrikske landsmann Wolfgang Loitzl. Anders Bardal ble beste norske på 9.-plass.

Bak de to østerrikerne fulgte hjemmefavoritten Simon Ammann, bare 4,1 poeng bak vinneren.

Anders Bardal falt ned en plass i finaleomgangen og ble nummer ni.

- Jeg er fornøyd med det jeg klarte i dette rennet, men jeg tror fortsatt at jeg kan bedre. Det handler mest om selvtillit, sier Anders Bardal til NTB.

Roar Ljøkelsøy falt ned to plasser til 11.-plass. Både Bardal og Ljøkelsøy hoppet stabilt og godt, men uten at de var med i kampen om de aller beste plasseringene. Flere av de øvrige norske hopperne sliter med å finne formen før den tysk-østerrikske hoppuka.

- Anspent jobbing
- For flere av hopperne blir det litt anspent jobbing. De presterer ikke på et stabilt, høyt nivå over tid, og da sprer det seg usikkerhet, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Bråthen og landslagssjef Mika Kojonkoski har tatt ut de seks som skal være med i den tysk-østerrikske hoppuka. Det er de samme seks som deltok i søndagens renn i Engelberg.

Ingen av de norske hopperne tilhører forhåndsfavorittene denne gang, men det kan snu seg med hard jobbing i dagene foran åpningsrennet.

Fire hoppere i køen
- Selv om Anders Bardal var vår beste i Engelberg, har han mye mer inne. Men han er i positiv utvikling og fikk sikkert en god opplevelse i dag, sier Bråthen, som også berømmer Roar Ljøkelsøy for to jevne, gode hopp i Engelberg.

Bjørn Einar Romøren endte på 20.-plass og Anders Jacobsen på 23.-plass.

Romøren vet at det kan snu fort i hoppsporten.

- Jeg skal ta noen dager fri og skaffe meg det overskuddet jeg trenger, sier han til NTB.

- Det jeg har gjort hittil, har ikke vært bra nok, sier skiflygingseksperten framfor noen.

Johan Remen Evensen ble nummer 31 og fikk ikke hoppe finaleomgangen. Det fikk heller ikke lørdagens beste nordmann Tom Hilde, som endte helt nede på 39.-plass. (©NTB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?