Den østerrikske syklisten Georg Preidler innrømmer nå bloddoping. Det skriver avisen Kronen Zeitung.

- De siste dagene har vært et mareritt, sier Preidler til avisen. 28-åringen forteller at han ikke har sovet og spist den siste tiden, og at han ønsket å stå fram nå.

- Jeg vet ikke om jeg hadde blitt dømt eller om dopinglegen har kryptert alt, men jeg kunne ikke leve med denne hemmeligheten lenger, forklarer han.

Preidler sykler for laget Groupama-FDJ, og har også representert Østerrike i OL. Han er regjerende tempomester i hjemlandet, og har deltatt i både Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España flere ganger.

Han hevder at han ikke vet navnene på andre som har dopet seg. Preidler sier også at han har tappet blod for å gjennomføre bloddopingen, men forklarer at han aldri har brukt noe av blodet, og at han dermed også har vært ren i alle rittene han har deltatt i.

VM-skandale

Preidler er enn så lenge sistemann i rekken som innrømmer å være en del av et dopingnettverk som har kommet i rampelyset etter ski-VMs store dopingskandale, hvor fem utøvere ble arrestert av østerriksk politi.

Kasakhstanske Aleksej Poltoranin (31) er den største VM-stjernen som ble tatt under politiets razzia, og også hjemmehåpene Dominik Baldauf (26) og Max Hauke (26) innrømmet doping.

Det gjorde også estlenderne Andreas Veerpalu (24) og Karel Tammjärv (29).

I etterkant har også proffsyklisten Stefan Denifl (31) blitt arrestert for doping.

Tysk dopinglege

Det er den tyske dopinglegen Mark Schmidt som skal være mannen bak dopingen. Tyskeren skal ha over 60 idrettsutøvere på klientlisten, og han skal nå visstnok ha bestemt seg for å samarbeide med politiet, etter å ha blitt arrestert i forbindelse med VM-razziaen.

Under razziaen i tyske Erfurt, der Schmidt har tilholdssted, skal politiet ha funnet over 40 blodposer. Schmidt skal ha jobbet med utøvere i flere idrettsgrener, inkludert både fotball og håndball.

Dopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad uttalte til Nettavisen forrige uke at han tror beslagene nå får en rekke utøver til å skjelve i buksene.

- Det er nok sannsynlig at de utøverne som er innblandet i den saken her har fått med seg at politiet sitter på masse bevis. De har grunn til å sove dårlig om natten, sa Kaggestad til Nettavisen.

Dette viste seg å stemme for Preidler, og ifølge østerriksk media kan vi forvente at flere avsløringer vil komme i løpet av de neste ukene.

LES MER OM DOPINGSKANDALEN HER: